Förre Chelseastjärnan: De är som ett godståg

SPEL

Betclics fotbollsexperter tippar CL-semifinalerna

Foto: De tror på United och Barca Sportbladet Spel har tagit hjälp av Betclics fotbollsexperter att tippa utgången av Champions League-semifinalerna. På bilden från vänster: Ruud Gullit, Marcel Desailly, Pontus Kåmark, Arrigo Sacchi, Dan Petrescu och Karel Poborsky.

Två semifinaler i Champions League ska avgöras.

Då tar Sportbladet Spel hjälp av sex före detta storstjärnor med bland annat fyra Europacuptitlar och en Champions League-titel i bagaget.

Experternas tips är solklart: Manchester United och Barcelona möts i finalen på Wembley i London.

✓SÅ TIPPAR EXPERTERNA:

✓PONTUS KÅMARK:

SCHALKE–MANCHESTER UNITED
ATT GÅ TILL FINAL: Manchester United (1.40). TIPS MATCH 1: 1–1 (6.50).
KÅMARKS KOMMENTAR: Det är omöjligt att inte bli imponerad av Sir Alex Ferguson och hans Manchester United. Snacka om karaktär och förmåga att utnyttja sina chanser, liksom att kunna komma tillbaka från underlägen. Energin och organisationen gör United till en röd maskin. Schalke är en rejäl underdog och jag kan inte se United förlora över två matcher. Det är en klar fördel för United att starta borta och fixa ett bra resultat inför returen på Old Trafford.
REAL MADRID–BARCELONA
ATT GÅ TILL FINAL: Barcelona (1.25). TIPS MATCH 1: 1–0 (6.50).
KÅMARKS KOMMENTAR: Det känns omöjligt att gå emot Barcelona över två matcher. De har varit så imponerande hela säsongen, inklusive 5–0-segern mot Real i ligan. Men det blir inte lika lätt denna gång. Mourinho är skicklig och har lärt sig läxan. Real Madrid har mer struktur och självförtroende nu. Mourinho slog ut Barcelona med Inter förra säsongen. Nu har han ett annat typ av lag, men Real har helt klart kapacitet att störa Barcelona och fixa ett resultat i första matchen. Hemma vänder dock Barcelona på steken och går vidare.

✓MARCEL DESAILLY:

SCHALKE–MANCHESTER UNITED
ATT GÅ TILL FINAL: Manchester United (1.25). TIPS MATCH 1: 1–1 (6.50).
DESAILLYS KOMMENTAR: Schalke är ett starkt och väldigt ambitiöst lag. Jag trodde inte de skulle nå semifinal men här är de. Jag tror inte att det är en fördel för Schalke att börja på hemmaplan. United kommer göra ett mål vilket gör livet ganska enkelt för dem i returen på Old Trafford. Man U är som ett godståg och verkar helt ostoppbara. Dessutom tror jag att Schalke rent mentalt är nöjda med att nått så här långt. Jag tror de får svårt att hitta rätt attityd om spelet börjar tryta.
REAL MADRID–BARCELONA
ATT GÅ TILL FINAL: Barcelona (1.40). TIPS MATCH 1: 2–1 (6.50).
DESAILLYS KOMMENTAR: Jag backar Real Madrid till seger i den första matchen. För första gången på länge har Real en riktigt stark defensiv. Mourinho har dessutom stenkoll på att just defensiven blir avgörande och kommer ställa upp sitt lag därefter. Jag tror Real vinner matchen med 2–1 men att Barcelona har styrkan och skickligheten att attackera från alla håll på Camp Nou och vänder på klassiskt manér.

✓RUUD GULLIT:

SCHALKE–MANCHESTER UNITED
ATT GÅ TILL FINAL: Manchester United (1.25). TIPS MATCH 1: 1–1 (6.50).
GULLITS KOMMENTAR: Schalke är överraskningslaget nummer ett denna säsongen. Jag tycker att de har världens bästa målvakt, men de kommer ändå få problem defensivt mot ett starkt United. Man U har inte spelat den bästa fotbollen alla gånger men de gör mål på sina chanser och har ett starkt självförtroende. Sir Alex Ferguson har rutinen och United går till final efter att ha förpassat Schalke ur turneringen med 2–0 på Old Trafford i returen.
REAL MADRID–BARCELONA
ATT GÅ TILL FINAL: Barcelona (1.40). TIPS MATCH 1: 2–1 (10.00).
GULLITS KOMMENTAR: Jag ser inte Barcelona som lika klar favorit som oddsen säger. Jag har en enorm respekt för Mourinho och hans förmåga att styra den här typen av matcher. Men Barcelona är världens bästa anfallslag. Xavi, Messi och de andra är enormt starka i passningsspelet och kommer ha det mesta av bollinnehavet. Nyckeln för Mourinho blir att hålla tätt bakåt, vilket jag inte tror de lyckas med. Real kommer spela en fysisk fotboll och vinna med 2–1 i match ett, vilket ändå inte kommer räcka till en finalplats.

✓DAN PETRESCU:

SCHALKE–MANCHESTER UNITED
ATT GÅ TILL FINAL: Manchester United (1.25). TIPS MATCH 1: 1–1 (6.50).
PETRESCUS KOMMENTAR: United tar sig vidare. De har allt – tränaren och spelarna. Sir Alex är en smart coach som vet precis vad som krävs i dessa matcher. Chelsea till exempel, har bättre spelare än United men ”The Reds” jobbar mycket bättre som ett lag den här säsongen. Schalke är välorganiserat och spelar bra i defensiven samtidigt som vetaranen Raul är stekhet. Men United blir för tunga över två matcher.
REAL MADRID–BARCELONA
ATT GÅ TILL FINAL: Barcelona (1.40). TIPS MATCH 1: 2–3 (20.00).
PETRESCUS KOMMENTAR: Barcelona har varit den bästa klubben i världen de senaste hundra åren och kommer förmodligen vara det i hundra år till. För mig är Barca favoriter att vinna hela turneringen och jag kan inte se hur Real ska kunna utmana dem, även om Mourinho givetvis kommer göra allt för att hitta taktiken att göra det. Jag tror denna drabbning kommer bjuda på många mål med Barcelona vid rodret från start till mål.

✓KAREL POBORSKY:

SCHALKE–MANCHESTER UNITED
ATT GÅ TILL FINAL: Manchester United (1.25). TIPS MATCH 1: 0–0 (8.00).
POBORSKYS KOMMENTAR: Jag har sett Schalke i kvartsfinalerna och de har överraskat mig – Schalke är i kanonform. Detta kommer inte bli enkelt för United på något sätt. Jag tror dessa semifinalmatcher kommer bjuda på många delikatesser och det blir riktigt roliga att se på. Schalke förtjänar verkligen att vara så här långt fram i turneringen, men United är favoriter och jag tror de kommer gå vidare till final.
REAL MADRID–BARCELONA
ATT GÅ TILL FINAL: Barcelona (1.40). TIPS MATCH 1: 1–1 (6.50).
POBORSKYS KOMMENTAR: Riktigt svårt att hitta en favorit här. Men jag tycker att det är 60/40 med fördel Barcelona som har en större mental styrka och dessutom surfar på en vinnande våg. De kommer gå vidare från denna El Clasico-semifinal och sitta kvar på den spanska fotbollstronen och därmed också visa sin dominans i fotbollsvärlden.

✓ARRIGO SACCHI:

SCHALKE–MANCHESTER UNITED
ATT GÅ TILL FINAL: Manchester United (1.25). TIPS MATCH 1: 1–1 (6.50).

SACCHIS KOMMENTAR: Schalke är den stora sensationen och är väldigt välorganiserat. De har inte de riktigt stora stjärnorna men kompenserar det med skicklighet och ett varierat anfallsspel. Efter att ha slagit ut Inter kommer United inte att underskatta tyskarna. United är det starkaste laget och är mina favoriter att gå vidare, men detta blir två extremt intressanta matcher.
REAL MADRID–BARCELONA
ATT GÅ TILL FINAL: Barcelona (1.40). TIPS MATCH 1: 2–1 (6.50).
SACCHIS KOMMENTAR: Detta kommer bli riktigt underhållande och resultatet i den första matchen kommer nog överraska några tror jag. Trots att Barcelona har några tidigare resultat i ryggen mot Madrid, tycker jag att Real har utvecklats mycket som lag. Men Barcelona är fantastiska och kommer ta sig vidare i slutändan.

Alla odds från Betclic.