Vann 12 miljoner – oväntade reaktionen

avMichal Wolski, Minimedia

Kvinnan i Malmö: ”Jaha, vad vill du..., jag är på väg att lägga mig”

Han ringde och gratulerade en kvinna i Malmö till vinsten på tolv miljoner på Lotto.

Då fick Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson en utskällning.

– Jaha, vad vill du en lördagskväll? Jag är på väg att gå och lägga mig, sa kvinnan till Svenska Spel.

Foto: Svenska Spel
Pierre Jonsson.

Kvinnan hade missat lördagens Lottodragning och var helt ovetandes att hon prickat in sju rätt på Lotto och därmed vunnit 12 128 629 kronor.

När Pierre Jonsson ringde och skulle gratulera möttes han i stället av irritation.

– Är man på väg i säng så kan jag förstå att man blir lite sur, hon var lite på bettet i början om jag säger så, säger Pierre Jonsson till Sportbladet Spel.

”Trodde hon svimmat”

Och turerna slutade inte där. När Jonsson meddelat vinsten blev det helt tyst i luren och han blev tvungen att ringa upp igen.
– Jag blev lite orolig, det blev helt tvärtyst och jag fick inte svar på mina ”hallå”. Jag trodde hon hade svimmat eller fått en blackout så jag la på och ringde upp igen, säger han.

Vid nästa försök svarade kvinnan, som är i 70-årsåldern:

– Hallå! Herregud, jag vet inte vad som hände. Jag blev så överraskad att det måste ha hänt någonting med mobilen. Jag vet inte vad jag ska säga om det här. 12 miljoner…

”Fantastisk känsla”

Vad kvinnan, som vill vara anonym, ska göra med vinsten är inte klart – men det lär bli en del extra julklappar till barn och barnbarn i jul.

– Det går verkligen att tala om en tidig julklapp. Nu kan jag som pensionär leva gott resten av livet och dela med mig till barn och barnbarn, vilket är en fantastisk känsla, säger hon.

Hur det blev med kvinnans nattsömn i lördags förtäljer dock inte historien.

– Från att gå ner i varv och längta efter kudden till att få reda på att man vunnit tolv miljoner, den resan är nog rätt häftig. Jag misstänker att det kan ha varit svårt att somna för henne, säger Jonsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel