Chocksänker oddsen – på Barcelona-kross

avMichal Wolski, Minimedia

SPEL

Dömer ut Bayern: ”Gått relativt knackigt senaste tiden”

Foto: Foto: AP TT Nyhetsbyrån
Neymar och Lionel Messi kan ställa in siktet på Champions League-final, enligt oddsen.

På förhand tippades semifinalen mellan Barcelona och Bayern München bli hyperjämn.

Men oddsen på att gå vidare har gått från helt lika – till att katalanerna enkelt tar sig till Champions Legue-final.

– I kvällens match är det inte mycket som talar för Bayern München, säger Raúl Valencia López hos Betsson.

FRÅGORNA TILL SPELBOLAGEN:
■ ■ 1) Varför har oddsen sänkts så kraftigt på Barcelona?
■ ■ 2) Vad talar egentligen för att Bayern trotsar oddsen?
■ ■ 3) Vilket är kvällens bästa spel på matchen?

SÅ SVARAR EXPERTERNA:
JONAS NILSSON, UNIBET
1) – Spelarna tror på Barcelona inför den första semifinalen på Camp Nou. I de två senaste ligamatcherna har man 6–0 och 8–0 vilket säkert har påverkat förtroendet för katalanerna som är favoriter inför mötet med Bayern München. Då ska man komma ihåg att det var inte mer än två år sedan Bayern München vann Champions League och behändigt städade av Barcelona i semifinalen med sammanlagt 7–0, i returen på Camp Nou hade man redan 4–0 att gå på och vann även det mötet med 3–0. Men förutsättningarna är annorlunda nu även om man inte ska räkna bort de tyska mästarna. MSN-kedjan levererar på högsta nivå nu och får de upp farten kommer inte Bayern att kunna stoppa dem. Samtidigt så har tyskarna visat att de är två olika lag på borta- respektive hemmaplan. Både i åttondelen och i kvarten verkade man gå på halvfart i det inledande bortamötet för att sen gasa rejält hemma på Allianz Arena.

2) – Har man lärt sig något av åttondel och kvartsfinal så är det kanske att man har gjort det onödigt spännande inför returmötena, även om det då har varit mot lättare motstånd. Barcelona är rimligen ett effektivare lag än både Porto och Shakhtar och kommer straffa vilken motståndare som helst som inte tar uppgiften på allvar. Till Bayerns fördel talar kanske att man har Pep i tränarbåset, han torde kunna sitt Barcelona utan och innan. Tror dock inte att det hjälper den här gången.

3) – Det är två målglada lag när allt vill sig väl. Frågan är om det kan gå till tre mål även i kväll. Över 2,5 mål (1,80) lockar lite ändå och kan vara ett spel att överväga. Tror man att Barcelona lägger i högsta växeln, även katalanerna måste ha noterat vad som händer på Allianz Arena och är säkert måna om att skaffa sig ett bra försprång inför returen, så är handikapp-spelen intressanta. Barcelona -1 med asiatiskt handikapp (2,28) tycker jag också är värt en peng. Gillar det jag har sett av Suarez så här långt i Barcelona och tror att matchen kan passa honom bra, att han gör mål samtidigt som Barcelona vinner matchen (3,40) testas också.

ALEXANDER ZACHRISSON, BETSAFE
1) – Av den enkla anledningen att deras oerhört fina form och målproduktion framåt den senaste tiden blommat ut totalt, exempelvis spelade man 8–0 på bortaplan senast och har 15 segrar på 16 matcher. Utöver det har även Bayern gått relativt knackigt senaste tiden och har även avbräck i form av startspelare som Robben, Ribery och Alaba. Till råga på allt är också Barcelona obesegrade i 16 raka matcher, samt att Bayern kommer från en förlust i ligan mot Leverkusen och uttåg i cupen mot Dortmund. Det kommer bli en oerhört spännande matchserie trots att oddsen talar något i Barcelonas fördel (1,70).

2) – Erfarenheten, truppen, trycket på Allianz Arena och så klart Pep Guardiola. Det är väldigt svårt att sia om hur det ska gå i den här matchen, men att Bayern är underskattat eller nederlagstippat är som att säga att citron inte är sur. Allt kommer tillslut handla om dagsform och tur. Skulle jag tippa idag kommer vi få se två otroligt jämna matcher där vi ser krysset i Barcelona och avgörandet på övertid i München. I slutändan spelar jag Barcelona vidare till final då man tillslut får sin revansch från deras möte sist. Väljer man att spela Barcelona vidare till final med Real Madrid ger vi fina 6,00 tillbaka på insatsen vilket helt klart tåls att tänka på.

3) – Krysset till 3,95. Kommer bli jämnt och kommer bli mål. Men två taktiska lag med exakt samma spelidé bäddar inte för att fartfyllt kontringsspel. Vi tror på krysset ikväll där 1-1 också ligger nära till hands (6,05).

RAÚL VALENCIA LÓPEZ, BETSSON
1) – Bayern München har en cupförlust mot rivalen Dortmund i ryggen samt en förlsut senast mot Leverkusen. Utöver detta så har Bayern en del startspelare som är borta, bland annat Robben, Ribery och Alaba. Dessa spelare kan kliva in i alla fyra semifinal-lag och är därför ett stort avbräck för Bayern. Barcelona har dessutom bara förlorat en av de 16 senaste matcherna.

2) – I kvällens match är det inte mycket som talar för Bayern München. Dock är det en del Bayern-spelare som har 7–0-vinsten i dubbelmötet mot Barcelona 2013 kvar i minnet, där man bland annat vann med 3–0 i Barcelona. Dock var inte Pep tränare i München då – men en stor del av stommen vet att det är möjligt att vinna mot katalanerna.

3) – Vi tror på en tillknäppt och svårspelad match. Det är taktiskt bra lag på varsin planhalva – och båda lagen förespråkar possesionsbaserad fotboll. En 1–0-vinst till Barcelona är inte helt omöjligt och att det blir det har vi satt 5,60 gånger pengarna på.
ROBIN KARLSSON, EXPEKT

1) – Som många vet lider Bayern av skadeproblem och Barcelonas senaste resultat tyder på att formen finns där. Även om motståndet inte alltid varit av högsta klass har deras offensiva trio med Messi, Neymar och Suarez rosat marknaden och tyskarna lär få svårt att handskas med dem.
2) – Pep Guardiolas kunskaper om sin tidigare klubb kan komma väl till pass och om Bayern kan lyckas kontrollera tempot på mittfältet har de mycket vunnet. Om det räcker för att stoppa Barça? Tveksamt. 
3) – Få kan argumentera mot att Bayern är en stormakt inom världsfotbollen och trots skador tror jag definitivt att de har kapacitet att såra katalanerna. Mitt tips är dock att det inte räcker hela vägen. Båda lagen gör mål + seger för Barça till 3,30 känns spännande.
ERIK WÄNNSTRÖM, NORDICBET
1) – Det beror på ett flertal olika faktorer. Barcelona har gått överraskande starkt i både liga- och CL-spelet samtidigt som Bayern dras med en hel del tunga skador. Denna kombination har lett till att oddset på Barça har sjunkit.
2) – Bayerns höga högstanivå. När Pep får sitt Bayern till att prestera på topp så finns det inget lag i världen som kan slå tyskarna, vilket man inte minst visade i överkörningen av Porto. Lyckas man komma upp i samma nivå mot Barca så kommer man att ta sig till final av säsongens CL-upplaga.
3) – Jag säger Bayern att vinna till 4,95 gånger insatsen. Senast lagen möttes i CL på Camp Nou så vann Bayern med klara 3-0, så om det finns något lag som vet hur man vinner mot Barca på bortaplan så är det Bayern. Spelvärdet ligger helt klart på tyskarna.
 

Se oddsen nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Tre Kronor