”Pröva några tior till 2,40 på Spurs”

SPEL

Lundkvist om dagens drag – här är alla spel

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Linköping fixade 5–1-ledning redan i första halvlek mot Tord i näst sista matchen under våromgången. Tord kom visserligen tillbaka till 3–5 och jumbon har spelat upp sig på slutet, men tvåa på Linköping till 1,80 kan vara fredagslistans mest säkra spel. Andra borta­segern för säsongen plockas här.

DAGENS DRAG

Tottenham, Celtic, Feyenoord och Dortmund spelar cup i Rotterdam. Tottenham har öst in mål i sina senaste försäsongsmatcher och speciellt Darren Bent är i tidig form. Fem av Spurs senaste tio mål har kommit från Bents fötter och huvud. Pröva några tior till 2,40 på Spurs mot Celtic i dag.

DAGENS AVSLAG

Mattersburg och Altach har öppnat ligan i Österrike med blott två producerade mål under fyra matcher. Lagen har kraschat rejält på bortaplan, men gästerna besegrade Sturm hemma senast och Mattersburg är en svag favorit i kväll.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Jag tror inte att Mats Remneby, tränaren till 1 Garantido, DD-2 blev ledsen när han såg spårlottningen. Samma läge som när han betvingade några av dagens konkurrenter på Rättvik under midsommartavet. Då blev det spets och slut precis som i dag.

DAGENS DRAG

Flera duktiga sprinters med bra lägen i V65-1 men ska man hitta ett drag kanske man får leta på bakspår, som jag gjort. 11 Big Star har fått stångas i tuffare gäng än det här på slutet men det är klart att läget gör det tufft. Jag tror ändå att ett streck eller spel på Big Star kan vara vinstgivande.

DAGENS AVSLAG

5 Jodyvin i V4-3, LD-2 blir nog favorit på hemmabanan Örebro. Hon är alldeles för osäker för att jag ska lita på henne som favorit med tanke på alla galopper hon tar till.

✓ CLAES-GÖRAN SVENSSON

DAGENS SÄKRA

I V65-5 har vi 14 Min Narkissos. Han möter ett klart överkomligt motstånd. Uppgiften ser minst sagt behaglig ut. Han ska helt enkelt bara gå runt det här gänget och vinna. Han är dagens klaraste vinnare!

DAGENS DRAG

4 Order by Fax i V65-6 är på väg uppåt i form. Står på tur och enligt rapporter är han riktigt bra för dagen. Antagligen blir Giant Superman favorit, men jag vill varna för Order by Fax. I ett lopp av ganska hög kvalité kan han betala bättre än väntat.

DAGENS AVSLAG

Hittar vi i V65-3 och han heter 1 Pine Brook. Övervärderad och kommer inte att få behålla ledningen. Möter dessutom betydligt tuffare motstånd den här gången och kommer att få det svårare än vad folk tror.