”Pinsamt svagt senast – förlorar igen i kväll”

Källberg om dagens drag – här är alla spel

MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Det finns en hel del starka ”banker” i dag. Tänker på Kroatien som knappast förlorar inför fullsatta läktare mot Ungern. Odds: 1,16 (Ladbrokes). Mer handboll: Danmark är bara bättre än Polen. Odds: 1,36 (Ladbrokes). Leicester har toppform. Fin etta till 1,67 (PartyBets).

DAGENS DRAG

Brynäs var pinsamt svagt senast. Inför ett fullsatt Hovet tror jag Gävlelaget får det tufft igen. Ett formstarkt Djurgården är ett bra spel till 1,90. Birmingham har spetsat sin trupp rejält i januari. För Blackpool är det raka motsatsen. Jag lirar tvåan till 2,10.

DAGENS AVSLAG

Sjukdomar, skador och även en avstängning (Goren) gör Färjestads BK till en bräcklig 1,65-favorit i dag. I går tränade endast en ordinarie femma. Dessutom är motståndet – Timrå – riktigt vasst just nu. Avstå spel.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

1 Orso (V75-1) har jättechans att vinna. Tar ledningen och sen blir det svårt för övriga att få tag på honom. Bästa jackpottspiken. I V75-7 spikar jag även 5 Strong Boy D.E. Han har varit kanonbra på slutet och kommer att gasas mot ledningen. Väl där borde han hålla undan utan besvär.

DAGENS DRAG

1 Fiona Southwind (V75-2) har toppchans. Läget är perfekt och mycket talar för rygg ledaren och slut. 3 Down Victory Lane (V75-4) är lite av omgångens roligaste drag. Är snabb ut och visar kraftig uppåtform. Mycket möjligt att han tar rygg på favoriten och smiter fram sista biten. Jag lirar!

DAGENS AVSLAG

Svårt att hitta svaga favoriter den här omgången men visst känns 7 Fama Currit i V75-3 bara som en i mängden i ett vidöppet lopp. Hon riskerar dessutom spår på vägen och sånt är tufft på open stretch.

MATTIAS KARLSSON

DAGENS SÄKRA

I dag startar Prix d’Amerique-helgen på allvar med bland annat Prix du Luxembourg, och för första gången går det att spela till de franska oddsen hos ATG. 2 Nelumbo är Frankrikes bästa valack och blir favorit till att vinna 50 000 euro i förstapris.

DAGENS DRAG

Om man vill lägga en mindre summa på en häst med högre odds i Prix du Luxembourg så lär Åke Svanstedts 5 Finders Keepers ge bra betalt. Hingsten har överraskat tidigare, och Axevallatränaren och kusken visar ovanligt bra vinterform.

DAGENS AVSLAG

Italienske derbyvinnaren och Europaderbyt-trean 14 Infinitif har inte infriat förväntningarna på sistone, formen verkar inte vara den rätta. Kusken Jean-Pierre Dubois har också hunnit bli 68 år och har varit piggare i sulkyn.

Lången (Spel) | Aftonbladet
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.