Spelbolag tror på svenskt avancemang

”Elfsborg har en 82,5-procentig chans att gå vidare”

Över 80 procent talar för att Elfsborg går vidare till den andra kvalomgången i Champions League.

Och nästan 60 procent talar för att Elfsborg slår ut Debrecen i omgången efter.

Det ger Expekts odds vid handen.

– Motståndarna Linfield har ett erfaret och fysiskt lag som sällan förlorar stort, men kvalitetsmässigt är Elfsborg klart bättre, säger Expekts Dan Vikman.

Elfsborg möter alltså nordirländska Linfield i första kvalomgången i Champions League. Vid seger väntar ungerska Debrecen i den andra kvalomgången.

– Elfsborg kunde ha gått på en jättenit i andra kvalomgången då det vimlade av svåra, seedade lag, men Debrecen känns som en mycket bra lottning.

Expekt håller Elfsborg som stor favorit i dubbelmötet med Linfield och ger 1.15 i odds på att bårslaget går vidare. Den som tror på Linfield får 5.35 i odds.

– Procentuellt sett innebär oddset att Elfsborg har en 82,5-procentig chans att gå vidare och det är förstås en rejäl favoritbörda på papperet, men man ska infria det.

Expekt har också odds på den andra kvalomgången. Där ger spelbolaget 1.60 i odds på att Elfsborg går vidare, medan Debrecens odds är 2.25.

– Procentuellt sett talar 58 procent för att Elfsborg går vidare och 42 procent talar för Debrecen. Vi bedömer att Allsvenskan och ungerska ligan är ganska likvärdiga, så här blir faktorer som form, skadeläge och skador avgörande, men Elfsborg har som helhet ett bra läge att gå vidare.

Här är Expekts odds på Elfsborg efter lottningen i Champions League:

Jörgen Källström