”Gott om säkra matcher i dag”

SPEL

Ulrik Sandebäcks bank: Fenerbahce

ULRIK Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Det finns en hel del säkra matcher i dag. Den bästa banken tycker jag att Fener-bahce är. Laget har av-görandet i egna fötter – tar sig till fortsatt CL-spel vid seger över ett omotiverat CSKA Moskva. Ryssarna saknar bland andra sina tre brassar (Jo, Love/Carvalho). Bombetta till 1,30.

DAGENS DRAG

Spanska cupen, Copa del Rey, högprioriteras inte av lagen. Tvärtom. Mallorca kommer till spel med ordinarie målvakten plus två ordinarie utespelare … Osasuna ställer över betydligt färre spelare och har hela sitt defensiva nav med. Jag tycker ettan är spelvärd till 2,20!

DAGENS AVSLAG

Trist att behöva lämna avslag när de vimlar av spelvärda spelobjekt …

Falu BS är favorit hemma mot Värnersborg. Tycker inte laget har imponerat och matchen på Lugnet känns klart vidöppen.

Micke NYBRINK

DAGENS SÄKRA

4 Manhattan (V64-3) är en toppstammad herre som gjort i stort sett allt rätt hittills i karriärens fem starter. Men vissa kanske beskyller honom för att ha tävlat i enkla gäng? Senast var det inte alls så: motståndet var bra och hästen höll strålande efter tredjespår till dödens. Han bör vara klar nu. Spik.

DAGENS DRAG

9 Empress Guvijo (V64-4) är ingen kändis men jag vill ändå flagga för att Kalmarhästen är ett hett segerbud. Hon har sett jättefin ut i tre starter efter vila. På dubbeln (V64-5) chansspikar jag 5 Brian Key. Han har visat fortsatt kanonform på slutet och blir farlig med klaff. Högt odds att vänta.

DAGENS AVSLAG

5 Indian Quick D.K. (V64-2) är i full form, kommer med två raka och körs av kuskkometen Johan Unter-steiner. Hon har blivit stor favorit och det är inte befogat. Särskilt inte när det luktar dödens. Sårbar.

CHRISTOFFER Svensson

DAGENS SÄKRA

10 Made Angelina (V64-4) håller fin form. Hon har tävlat mot hårt motstånd under hela året. Nu är det betydligt enklare emot och trots bakspåret borde hon kunna ta sig runt konkurrenterna till seger.

DAGENS DRAG

4 Right Over (V64-1) imponerade senast via enkel spetsseger. Nu ser det ut som att hon kommer till ledningen igen och där gör hon helt klart sina bästa lopp. Jag tror att hon blir bortglömd på strecken. Ett roligt drag i den första avdelningen.

DAGENS AVSLAG

1 Millbank (V64-6, DD-2) har vilat länge. Det här är en norsk häst som vi inte sett i Sverige. Så, hur är formen och hur bra är egentligen hästen? Jag går emot storfavoriten.