Svennis-effekten syns även i spel-Sverige

SPEL

Expekt räknar med rekordinsatser på City i derbyt

Ett enormt spelintresse väntas inför derbyt mellan Manchester City och Manchester United.

– Vi kommer säkert att få rekordinsatser på City i ett Manchester-derby i Premier League. Svennis-effekten syns även i spel-Sverige, säger Expekts Dan Vikman till sportbladet.se.

Efter Sven-Göran Erikssons drömstart i City med Hasse Backe och Tord Grip vid sin sida är intresset på topp bland de ljusblå anhängarna inför söndagens derby. Storebror United har öppnat svagt med två poäng på två matcher och saknar Rooney (skadad) och Ronaldo (avstängd).

- City ger 4.25 och United 1.90 i dagsläget hos oss. United är klar favorit trots det som hänt i inledningen men oavgjort till 3.25 kan kanske vara mest lockande för en normal spelare, menar Expekts Dan Vikman.

- Överlag räknar dock vi, och säkert andra spelbolag, att ta mer pengar än kanske någonsin på City i ett Manchester-derby i Premier League och det är förstås "Svennis" förtjänst. Normalt kommer nästan alla insatser på United i dessa derbyn. Det blir en laddad söndag.

Expekt håller Tevez i United som favorit att göra matchens första mål.

- Själv skulle jag inte bli förvånad om Paul Scholes klev fram och stänkte in första målet, han brukar kliva fram när det behövs som bäst.

Jörgen Källström