Baron Rols snart i guld

SPEL

Sportbladet guidar till bästa liren i travligorna

Foto: Kanal 75
Favorit Baron Rols flyger genom klasserna. Liksom Arnie Somolli. Det är två hästar som Sportbladet tror mycket på 2007.

Travåret 2007 har skrittat i gång.

Hästarna har fyllt år och siffror nollställts.

Unibet erbjuder roliga säsongsspel.

Sportbladets Per Nicklasson tycker till om några av objekten.

V75-ligan

Erik Adielsson 2,75

Björn Goop 2,75

Örjan Kihlström 3,25

Övriga 15,00

Sportbladets kommentar: Goop och Kihlström har rivstartat året, men när Stig H Johanssons hästar kommer på bred front blir det svårt att stå emot Adielsson, som trots allt vann ligan ganska säkert i fjol. Bara en fnurra på tråden mellan Johansson och Adielsson kan ge en annan utgång.

Solvallas championat

Erik Adielsson 2,00

Örjan Kihlström 2,50

Björn Goop 6,50

Jorma Kontio 10,0

Övriga 15,0

Sportbladets kommentar: Lockoddset är Goops 6,50, men... Adielsson vann i fjol, till slut ganska lätt, och Stig H skryter om sina nyblivna treåringar. Återigen: bara om Adielsson skulle hamna i onåd hos Stig H kan någon annan vinna. Bra spel.

Slår Björn Goop rekordet 501 segrar?

Ja 3,25

Nej 1,25

Sportbladets kommentar: Vi har sagt det ett par år i rad nu; Goop kan inte förbättra sitt rekord. Lik förbannat har han gjort det. Men nu är det stopp. 1,25 är inget odds som får en att hoppa högt, men man får ta det, eftersom Goop vinner max 475 lopp i år. Nej blir svaret.

Vilket stall tjänar mest pengar?

Stig H Johansson 1,40

Olle Goop 5,50

Kari Lähdekorpi 5,50

Övriga 12,0

Sportbladets kommentar: Lite trist att åter gå på favoriten men valet faller på Stig H. Det är hans lovord om unghästarna som ringer i öronen. Sedan ska man inte glömma den hyggliga bredden heller...

Head-to-head, vilken häst tjänar mest pengar?

<(mr>

Marquis du Pommeau 1,55

Verdi Sund 2,30

Sportbladets kommentar: Här går vi emot favoriten. Verdi Sund är en av kullens mest spännande hästar och har alltjämt så lite pengar på sig att han kan matchas i lite lättare gäng också. Marquis du Pommeau är svårtaxerad efter sin långa, tuffa säsong i fjol.

Head-to-head, vilken häst tjänar mest pengar?

Digger Crown 1,25

Arnie Somolli 3,50

Sportbladets kommentar: Sunda förnuftet säger Digger Crown (som ju brukar tjäna grova pengar i Italien) men här är det ändå läge att spela mot favoriten. Ingen har ännu sett botten i Arnie Somolli i regi Roger Walmann. Tänk om han är bäst i Sverige?

Head-to-head, vilken häst tjänar mest pengar?

Conny Nobell 1,55

Going Kronos 2,30

Sportbladets kommentar: Mycket frågetecken kring Conny Nobell just nu. Därför faller valet på Going Kronos. Om det inte brinner för Lutfi Kolgjini, utan att han istället matchar lugnt och fint och inte får för sig att köra världsrekord varje gång, väntar många sköna millar på Going Kronos.

Head-to-head, vilken häst tjänar mest pengar?

Max Flukt 1,60

Baron Rols 2,20

Sportbladets kommentar: Hur är det med Max Flukt? Baron Rols är i alla fall på väg tillbaka, startar på Axevalla på tisdag. Kari Lähdekorpi säger att hans häst går upp i Gulddivisionen innan midsommar och att han bör tjäna minst en miljon kronor i år. Det gör Max Flukt också - om han kommer tillbaka. I dagsläget är 2,20 på Baron Rols det bättre spelet här.

Per Nicklasson