”Besiktas har det största skrälläget”

SPEL

Här är oddssättarnas tips inför den avgörande kvalveckan

Foto: Avgörande fighter Bayer Leverkusen är så gott som CL-klart, Arsenal har goda chanser men måste se upp medan Malmö FF har en minst sagt tung uppförsbacke i returen mot Salzburg, enligt spelbolagens odds.

Spelbolagens experter har sagt sitt.

Nedan kan du se vilka tio lag som kvalar in till Champions League.

– Största skrälläget har Besiktas, säger Alexander Zachrisson på Betsafe.

Under veckan ska det avgöras vilka lag som tar sig till Champions Leagues gruppspel.

20 lag kvalar, tio av dem går vidare till den penningstinna turneringen.

Malmö FF är Sveriges hopp. Efter förlusten med 1–2 borta mot Salzburg räcker det med 1–0 hemma på onsdag.

Att det ska ske är inte troligt, enligt oddssättarna. Spelbolagens experter ger mellan 15 till 22 procents chans att Malmö FF når gruppspelet. Mellan 78 till 85 procent talar för Salzburg.

De är storfavoriter

Men det är inte bara Malmö som kvalar. Ytterligare 18 lag är med i jakten på superturneringen, och nedan kan du se vad oddssättarna tror.

Och ska man tro oddsen är följande lag mer eller mindre klara för CL-gruppspelet:

Zenit

Porto

Bayer Leverkusen

– De är alla är jättefavoriter att gå vidare. Lagen avslutar dubbelmötena på hemmaplan och ska i kraft av resultaten i första mötet, samt att de i grunden är bättre lag, ha en klart bättre chans att ta sig till gruppspelet, säger Jonas Nilsson på spelbolaget Unibet.

Skrällvarning på Besiktas

Ett lag som kan få det tufft, men ändå är favoriter är Premier League-laget Arsenal. De fick 0–0 borta i Istanbul mot turkiska Besiktas.

– De kan få det svettigt om Besiktas lyckas göra mål på Emirates, Arsenal är favoriter i kraft av hemmaplan men det krävs väldigt lite för att det ska ändras, skrällvarning på Besiktas med andra ord, säger Nilsson.

– Största skrälläget har Besiktas. Arsenal hade en tuff match i helgen borta mot Everton där man tog ut sig rejält, det kan vara slitna Arsenalspelare på onsdag, säger Alexander Zachrisson på Betsafe.

Kvalet till Champions League avgörs på tisdag och onsdag.
■ ■ ■ TYCK TILL: Vilka lag spelar du på i returmötena? Vilka går vidare? Diskutera nedan!