Dopingskandalen gör mig helt matt

SPEL

Efter dopingskandalen i Elitloppet har man som aktiv känt sig helt matt ett par dagar.

Jag vidhåller vad jag sa i Sportbladet här om dagen: Om det är medveten doping ska Sverige driva ärendet stenhårt.

Ärendet ska drivas vidare till UET, Union Européenne du Trot och tränarna – Christophe Gallier (Jag de Bellouet) och Christophe Gallier, Holger Ehlert (Lets Go) – ska stängas av på livstid. Om inte annat är de åtminstone aldrig mer välkomna till Sverige.

Fälld för snäv körning

I Eskilstuna i tisdags blev jag fälld för snäv körning med Victoria Dórgeres i V65–1,

trots att jag anser mig helt oskyldig. Måldomaren visar en översiktsfilm rakt framifrån som inte visar någonting om händelseförloppet.

Som jag ser det var det en helt godtycklig bedömning. Skall det vara så i en sport som omsätter miljarder?

Jag vann loppet, fick tre dagars avstängning och 3?000 kronor i böter. Men det skiter jag i. Det jag bryr mig om är att folk inte ska tycka att jag vann efter fusk.

Vamos i V75–3, är ute i perfekta förutsättningar. Bra spår, 3, och bra distans. Han känns på topp i jobben och jag räknar med en fullgod insats. Jag tror vi tar ledningen.

Enjoy Kronos i V75–1, har bra kapacitet för klassen men ett iskallt läge från spår 7. Är egentligen ingen bra sprinter. Outsider med tempo.

Mack November i V75–6, lopp 9, var helt okej senast. Räcker gott i sin klass men har fått ett uruselt läge från spår 11. Formen på väg uppåt.

Panhandle Hall i V75–7, lopp 10, gick en mycket bra tid senast. Vinner dock inte på beställning och är ingen vinnartyp.

Lutfi Kolgjini ([email protected])