Spel

Herngren gjorde bort sig i finalen

SPEL

Hej, det är jag som är Mister X. Varje torsdag i Sportbladet kommer ni att kunna läsa om mina upplevelser i den svenska spelvärlden. Och du får gärna höra av dig om du hört eller sett något som du vill att jag ska ta upp.

Vem jag är? Låt oss nöja oss med att säga att jag har en unik inblick i den svenska spelvärlden.

Vi hörs och syns!

Det var pokerturnering i Tullhuset i Gamla stan häromkvällen. Det var amatörernas afton – massor av kändisar som aldrig suttit runt ett pokerbord var inbjudna.

Om det var för pokerns eller gratismatens skull de kom är oklart.

En del riktiga pokerproffs dök också upp. Lustigt nog visade det sig att proffsen inte hade en chans mot kändisarna och amatörerna.

Markoolio hade ingen lycka alls med korten. Bättre gick det för Felix Herngren som tog alla marker vid sitt bord men gjorde bort sig i finalen.

Tv-profilen Thabo Motsieloa kom sist - men fick en pocketbok...

Vinnaren var varken kändis eller hade spelat poker förut.

Leif ”Loket” Olsson satte trion till 1 722 gånger pengarna under Elitloppssöndagen. Den gamle Bingolottokungen hade klart för sig och sågs hämta ut 17 ovikta tusenlappar i utbetalningsluckan.

Kan komma väl till pass under Lokets travresa genom Sverige i sommar.

Fyllebråket i Prime Prospects stall var inget medvetet dopningsförsök genom att ge hästen öl. Vad det egentligen handlar om är ett gammalt internt bråk mellan tjejerna som sköter Prime Prospect och lärlingen som hotade att hälla öl i krubban. Och efter vad jag har hört var det inte ens Steinlager i ölflaskan.

Det ringde i mobilen hos en travtränare strax före V75-omgången i lördags morse. I andra änden av luren: En gammal stjärnkusk som inifrån fängelset där han numera bor ville ha vinnartips till Elitloppslördagen. Och jodå, det blev ett vinnartips som satt. Kan vara bra för att dryga ut vatten- och bröddieten.

En av Sveriges mest kända travtränare kom sent till Elitauktionen av travhästar i fredags. Och gick också hem tomhänt från auktionen. Hoppas du fick bra score på de sista 18 hålen ute på golfbanan i alla fall.

Mister X (mrx@aftonbladet.se)

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel