”Djurgården pissar inte på något lag i världen”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck ger dig dagens bästa spel

Foto: lina boström einarsson

Dagens bästa spel 31 augusti.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Det är kris i Lyn som troligen släpper sina två bästa forwards i dag till konkurrenande klubbar. Rosenborg är pålitligt hemma och bara vinner till 1,25 och även hcp-spelet –1 mål till 1,66 hos bet365 känns intressant. Torino har ett kanonlag i Serie B. Slår Empoli till 1,75 hos Expekt.

DAGENS DRAG

Piteå överraskade mig senast. Men jag lirar emot laget i kväll igen. Saknar nu tre avstängda spelare samtidigt som skyttekungen har flyttat till Linköping. Orkar inte stå emot Boden till 2,25. Jag anser att Kristianstad är bäst i söderettan. Slår ett överskattat Öster till 2,45 (Ladbrokes).

DAGENS AVSLAG

Örgryte kommer nästan med en komplett trupp till Grimsta i dag. Med den här truppen är Öis inget bottenlag – och jag tycker att Brommapojkarna har blivit för stor favorit. Matchen känns helt öppen. Bäst att avstå spel helt.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

1 Bergshults Bobo (V65-5) är en sund vinnare i Halmstad i dag. Innerspår med volt passar perfekt för den startsnabbe femåringen och formen också fin, senast höll han starkt. Lika given vinnare är 2 Esterel Gull i V65-2. Hon var mycket fin vid överlägsen seger förra veckan.

DAGENS DRAG

Raka dubbeln är 1–1 eftersom jag är inne på att 1 Torquay borde få vinna snart. Hästen har visat full form en längre tid utan att få utdelning. Senast avslutade fint i skymundan och det var samma visa gången innan. Nu är läget utsökt med innerspår och open stretch.

DAGENS AVSLAG

2 Gigant Southwind (V65-5) är en segervan kille som återkommer efter paus. Han har inte alls levererat på slutet och jag vill se en uppryckning i lopp innan jag tror på honom igen.

✓ TOBIAS HOLM

DAGENS SÄKRA

Det skiljer enormt i klass mellan Rosenborg och Lyn. Rade Prica firar lilla julafton var och varannan match numera. Banketta. Det ska spelas en ångestladdad match i Göteborg i kväll. Spelkvalitén kommer förstås att vara under all kritik. Gais–Dif – under 2,5. 1,70.

DAGENS DRAG

”Vi kommer att pissa på Gais”. Jo, han sa så, Djurgårdens överskattade anfallare, Johan Oremo. Jag vet inte vilken värld Johan lever i, men det verkar ju snurra rätt friskt där. Djurgården 2009 pissar inte på något lag i världen. Gais känns mindre dåligt. Dubbla degen på ettan.

DAGENS AVSLAG

Newcastle går som tåget och sejouren i The Championship ser ut att kunna bli ettårig. Men i dag saknas både Ameobi och Carroll. De båda ordinarie anfallarna. Pass på,1,65.

Tobias driver sajten rekatochklart.se