Pappan: ”Ger en miljon kronor var till barnen”

SPEL

Familj från Växjö vann 7,3 miljoner kronor på Lotto: ”Rusade in och väckte frugan”

Foto: Pappan i familjen från Växjö pratade med Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson (bilden).

Pappan satt vid köksbordet och läste morgontidningen.

Han insåg att familjen vunnit över sju miljoner på Lotto.

Då rusade han in i sovrummet och väckte sin fru.

”Vi har blivit Lottomiljonärer”.

För exakt en vecka sedan skrev Aftonbladet om två storvinster på över 17 miljoner kronor utan kända vinnare.

Nu har en av vinsterna fått sin rätta ägare.

Det handlar om Lottovinsten som köptes på Ica Väckelsång utanför Växjö lördagen 23 november för 90 kronor utan vinstbevakaren Spelkortet, vilket gjorde att Svenska Spel inte visste vem som vunnit.

Sju rätt gav 7 361 213 miljoner kronor. Pengarna hamnar hos en barnfamilj i Växjö.

Pappan i familjen hade ingen aning om sin vinst, fram till dess att de läste lokaltidningen.

”Gissa om jag blev chockad”

– Jag läste om vinsten och tänkte att det var ju roligt för de som vunnit. Samtidigt som jag kom på att rätta våra rader. Gissa om jag blev chockad när jag insåg att det var vår familj som blivit Lottomiljonärer. Det känns helt omtumlande när man tänker på det. Det här kan inte beskrivas i ord och känns märkligt, men är en skön känsla, säger pappan till Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel.

Men pappan väntade inte med att fira. Från köksbordet, där han hade läst nyheten, sprang han raka vägen in i sovrummet, där hans fru låg och sov.

Vunnit var tredje vecka

– Jag rusade in och väckte frugan. När hon vaknade till jublade jag bara ”Vi har blivit Lottomiljonärer”. Hon trodde jag var galen ända tills hon själv rättade och såg att det var sant. ”Otroligt!”, var hennes första kommentar, förklarar pappan.

Familjen har spelat på Lotto i tre års tid och enligt pappan har de vunnit var tredje vecka, men då har det handlat om småsummor.

Nu, efter att ha vunnit över sju miljoner kronor, kan familjen förverkliga flera drömmar. Som att till exempel köpa en ny båtmotor.

– Nu kan jag äntligen göra det jag drömt om länge, länge och det är att köpa en ny båtmotor. Sedan ska vi så klart lösa lån och bygga lite på huset. Men det roligaste av allt är att kunna ge barnen en miljon var i julklapp, avslutar pappan med ett skratt.

Den rätta raden på Lotto 1, 23 november 2013: 2-4-14-16-18-26-34.