Stryktipset

Historiska beslutet – Stryktipset stoppas

Av: 

Andreas Käck

SPEL

Världens idrott på paus.

Då väljer Svenska Spel att ställa in Stryktipset för första gången någonsin.

– Självklart supertråkigt, säger Jonas Nilsson, PR-ansvarig.

I stort sett alla idrottsligor runtom i världen har stoppats på obestämd tid. Det får förstås konsekvenser för spelbolagen, som inte längre har några spelobjekt att erbjuda.

Därför stoppas nu Stryktipset, Måltipset och Sportkryss i kommande helg (vecka 12

– Det finns inga andra alternativ givet läget i omvärlden just nu. Spel är väl heller inte det första man tänker på just nu, men så är läget. Det finns inga spelobjekt nog för att klara av det, säger PR-ansvarige Jonas Nilsson.

Första gången

Stryktipset har funnits sedan den 20 oktober 1934. Detta är första gången någonsin det ställs in.

– Fram till 50-talet spelades ingen fotboll på sommaren så då hade vi inga kuponger. Men i och med Tipscupen/Intertotocupen som introducerades på 60-talet ändrades det och sedan dess har vi aldrig ställt in en kupong, säger Jonas Nilsson.

Svenska Spel meddelar också att:

  • Vad gäller flerveckorsspel på Stryktipset, Måltipset och Sportkryss så får man spel på de nästkommande genomförda spelomgångarna, det vill säga att insatser rullas framåt till kommande tipsomgångar.
  • Vad gäller innevarande jackpottar aktiveras dessa när spelen återigen öppnas för spel. Exakt när detta blir går inte att säga i nuläget.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Senaste nytt om idrott och corona

ÄMNEN I ARTIKELN

Stryktipset

Svenska Spel