Oddsen rasar på att han sparkas

avDaniel Söderbäck, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Gått från 50 till 7 på en knapp månad Nu är Brendan Rodgers tredjehandsfavorit att få kicken

Foto: AP
Liverpool-tränaren Brendan Rodgers och lagkaptenen Steven Gerrard har det tungt i både Premier League och Champions League.

Liverpool åkte på en chockförlust i Premier League mot bottenlaget Crystal Palace.

Nu rasar oddsen på att Brendan Rodgers blir näste tränare att få sparken – från 50 gånger pengarna till låga 7 – på knappt en månad.

– Det kan gå snabbt, säger Jonas Nilsson på spelbolaget Unibet.

Det går knackigt för Liverpool och tränaren Brendan Rodgers.

Laget ligger illa till i Champions League och är just nu utanför en topp-2-placering.

I ligan är läget ännu värre. Just nu är den stolta klubben inte bättre än tolva i tabellen och har hela 18 poäng upp till serieledande Chelsea.

I söndags föll laget dessutom borta mot bottenlaget Crystal Palace med 1–3.

”Ökat antal spel på Rodgers”

Nu chocksänker ett spelbolag oddsen på att Brendan Rodgers blir näste manager att sparkas i Premier League. Den 41-årige nordirländaren är tredjehandsfavorit och oddsen har sjunkit kraftigt på knappt en månad.

I början av november: 50,00.

För två veckor sedan: 17,00.

Innan förlustmatchen mot Crystal P: 11,00.

Just nu: 7,00.

– Vi har sett ett ökat antal spel på Rodgers samtidigt som vi själva har sett utvecklingen på Liverpool och konkurrens med övriga tränare bedömer vi att han är mer sannolik att få gå i förtid än andra tränare, säger Jonas Nilsson, presschef på Unibet.

Risken: 10 procent just nu

Hur pass stor sannolikhet tror ni det är att han får lämna klubben, och i så fall när?

– Att han blir näste Premier League-tränare att få lämna sitt jobb bedömer vi till ungefär tio procent. Viktig match i veckan mot Ludogorets i Champions League, Liverpool behöver en vinst där för att inte tappa för mycket mark i gruppen, just nu är man tre poäng bakom Basel som möter Real Madrid. Ett bra resultat i CL kan rädda Rodgers tillfälligt. Men minst lika viktig är helgens hemmamöte med Stoke. Poängtapp där samtidigt som man inte tar poäng i CL och det kan gå snabbt.

Vem skulle ni vilja se som ny tränare i klubben, om Rodgers lämnar?

– Det har tidigare ryktats att Jürgen Klopp ska vara aktuell för klubben. Så klart ett väldigt intressant namn även om man tycker att om Liverpool vill bygga långsiktigt så är inte lösningen nödvändigtvis att göra sig av med Rodgers.

Publicerad: