”Jag har en kul spelidé…”

SPEL

Gert Lengstrand om dagens drag – här hittar du alla tipsen

ULRIK Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Bandyns storlag Sandviken och Västerås spelar båda hemma i kväll. Bollnäs och säsongens överrasknig Motala är inga ”blåbär”, men brukar alltid förlora sådana här matcher. Krydda det fegspelet med Leksand (Huddinge hemma) så får ni en klar trippel till 1,65 på Expekt.

DAGENS DRAG

Dortmund har varit en besvikelse i år, men verkar på gång nu. Laget glänste senast då det slog de regerande mästarna på bortaplan. Nu väntar mer beskedliga Bielefeld hemma inför drygt 80 000 fans. Dessutom saknas gästernas vasse förstamålvakt (Hain). Odds: 1,65.

DAGENS AVSLAG

Mötet mellan överraskningen Värnersborg och floppen Villa-Lidköping känns vidöppet. Det borde väl vända någon gång för Villa? Samtidigt är Värnersborg stabilt och piggt. Vi avstår spel på det här objektet.

CHALLE Berglund

DAGENS SÄKRA

Två matcher i hockeyallsvenskan drar till sig min uppmärksamhet. Bofors kommer från meriterande seger och möter nu Hammarby hemma, det kan inte bli annat än seger. Sundsvall vann en viktig seger mot Växjö borta och vinner mot Nyköping.

DAGENS DRAG

I österrikiska Erste Bank EHL möts Olimpija Ljubljana och Vienna Capitals. Topplaget Vienna har tappat både spelet och formen. I söndags förlorade man hemma mot kvällens motståndare med 5–2. Tror åter att Olimpija vinner till fina 2,70 på Unibet.

DAGENS AVSLAG

Svårtippad match mellan Almtuna och Malmö i Uppsala. Mif föll senast hemma mot Bofors medan Almtuna vann borta mot Rögle. Vilket av lagen drar längsta hockeyklubban i kväll? Jag låter spelet vila.

Gert LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

4 Västerbo Paradise i V65-1. Han vet ännu inte hur det känns att förlora och han gör det knappast i kväll heller. Han är en riktig klasshäst och händer inget oförutsett tar han sin sjunde raka pinne. Kent Knutsson vet vad han har i tömmarna och det här gänget lägger han på rygg hur lätt som helst.

DAGENS DRAG

Jag har en kul spelidé i V65-5, DD-1, i 10 Nesmile Will. Hästen ha visserligen två nollor på slutet men det har mest berott på urusla lägen. Formen är det inget fel på och med klaff på bitarna ger hon favoriten en match. En gardering är hon värd och framförallt som utgångshäst om man spelar Tvilling.

DAGENS AVSLAG

Bakspår över sprinterdistans är aldrig kul, därför ratar jag bort 10 Solero Briljant i V65-3. Han är förmodligen kapablast i fältet men det luktar trafikproblem lång väg och det finns en hel del snabba hästar på startfållan.