Miljonkupongen låg i deras kök

avDaniel Söderbäck, Minimedia

SPEL

Så förvarade familjen sin guldkantade 110 miljonerskupong

Skånefamiljen som vann 110 miljoner var i chock när Svenska Spel kontaktade med dem i tisdags kväll.

– Jag fick uppfattningen av att vinnarna är en helt vanlig svensk barnfamilj, säger Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson till Sportbladet Spel.

Foto: svenska spel
Vinnarambassadören Pierre Jonsson.

27 december föll Drömvinsten ut.

Först i tisdags gav sig vinnarna, en familj i Skåne, tillkänna att de hade spelkvittot värt 110 miljoner kronor.

”Samlade”

Familjen hade varit på utlandssemester under jul och nyår vilket gjort att de inte visste att de hade vunnit. Överraskningen kom först när de kom hem.

I tisdags kväll var Svenska Spels vinnarombudsman Pierre Jonsson i kontakt med pappan i vinnarfamiljen:

– De var väldigt glada men samtidigt mycket samlade. När personer har vunnit en miljon eller fyra miljoner brukar det komma ett tjoho. Men nu var det mer så att deras hjärnor inte registrerat att de hade vunnit, det är ju så ofantligt mycket pengar, säger Pierre Jonsson till Sportbladet Spel och fortsätter:

”Kan bygga ett palats”

– Oftast blir det så när personer vunnit så stora summor att de hamnar i något slags vakum eftersom pengarna kommer förändra hela deras liv.

Var hade de vinstkupongen?

– Där var vi ju oroliga ett tag att den hade varit med på semestern, men den hade familjen lagt i säkert förvar i köket.

Vad vet du om familjen?

– Vi vet att de har barn men inte hur många. De verkar vara en helt normal svensk familj med heltidsjobb som de fortfarande jobbar på. Vad det beträffar åldern är det svårt att gissa, men de är inte 19 och heller inte pensionärer.

Vet de vad de ska göra för miljonvinsten?

– De pratade om att de ville göra ordning köket och bygga om det. Vill de så kan de ju bygga ett palats runt det där köket.