Pappan vann fem miljoner – blev vansinnig

avDaniel Söderbäck, Minimedia

SPEL

”Den argaste jag ringt, han var helt galen”

Foto: Svenska Spel
Märkligt miljonsamtal Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson har ringt och gratulerat massvis med nya miljonärer under åren. I går ringde han ett av de märkligare.

Flerbarnspappan från Umeå vann nästan fem miljoner kronor på Lotto.

När Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson skulle ringa och gratulera till familjens storvinst möttes han av en mycket arg man. Efter bara någon sekund slängde han på luren, märkbart irriterad.

– Den personen du söker får du ringa upp på ett annat nummer, sa vinnaren kort och slängde telefonluren i örat på Jonsson.

Det är ju inte alla personer som vinner miljoner på Lotto.

Och det är inte alla som reagerar som den medelålders flerbarnspappan från Umeå gjorde i går.

I lördags vann han och familjen 4,8 miljoner på Lotto. Spelet hade lämnats in på nätet och kostade 82 kronor.

I går ringde Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson upp mannen på hans mobiltelefon för att gratulera till familjens storvinst, som han alltid gör när spelare vunnit mer än en miljon kronor. Men den här gången möttes han av en minst sagt udda upplevelse.

Ringde igen

Efter bara någon sekund så slängde miljonvinnaren på luren, påtagligt irriterad.

– Den personen du söker får du ringa upp på ett annat nummer, sa vinnaren kort innan han slängde på telefonluren i örat på Pierre Jonsson.

Jonsson till Sportbladet Spel:

– Han är den argaste jag någonsin ringt i dessa sammanhang. Det var en rejäl motorsåg. Den värsta sågning jag varit med om. Tur att man inte mötte honom efter samtalet. Han var rabiat, helt tokig.

Trots det, så gjorde Jonsson som mannen sa. Han ringde på mansens hemtelefonnummer. När han fick förklarat vad ärendet gällde för vinnaren så lugnade mannen ner sig.

Han förklarade sitt olämpliga uppträdande med att så många försäljare ringer hela tiden.

”Jag är ledsen”

– Tack, tack, tack! Jag är ledsen att du fick luren i örat och nu måste jag sätta mig ner, sa mannen. Efter en kort stund fortsatte han:

– Nu känner jag ju igen dig och rösten från dragningarna på TV. Men vad är det du säger, har jag vunnit 4,8 miljoner? Hua, vad härligt! Det här kommer ju som en skänk från ovan lagom till jul, jättehärligt.

Vinnaren drömde sig direkt iväg och berättade vad han och familjen tänkte göra för alla miljonerna.

”Ger oss ut i världen”

– Nu kan jag köpa en ny bil till mig och familjen. Dessutom kan vi ge oss ut i världen och resa samtidigt som hantverkare kan renovera sommarstugan. Underbart, nu måste jag berätta vad som hänt för familjen. Nej, förresten kan inte du berätta för frugan?

Sagt och gjort, Pierre Jonsson berättade vad som hänt för frun i familjen och glädjen gick inte att ta miste på.

– Nu får jag gå och krama om gubben, var fruns spontana kommentar efter hon förstått vad som hänt.

Pierre Jonsson om samtalets vändning:

– Vi garvade tillsammans om det. Men det är ju inte första gången jag råkar ut för något liknande, det gäller bara att inte ge upp.