– Trav på dagen har blivit en del av vardagen

SPEL

Extra hög återbetalning till spelarna på nya V4

I morgon startar ATG:s nya satsning.

V4 ska sätta ännu mer fokus på trav lunchtid.

Sportbladets travexpert Micke Nybrink ger här sina bästa taktiktips på det nya spelet.

Remy Nilsson.

Från och med i dag hittar du V4-tips inför varje omgång i Sportbladet. Tipsen finns tillsammans med Lunch-Dubbel och Trio. Våra lunchtrav-tips presenteras alltid dagen innan för att du ska hinna analysera ordentligt.

Kvällstävlingar släcks

- Jag tycker att det ska bli jättekul med V4. Bara tränarna har tid att starta lunchtid så att det blir godkänd klass på loppen, säger Micke Nybrink.

Travsporten släcker de kvällstävlingar som omsätter minst och flyttar lopp till lunchtid. Antalet starter ska bli ungefär detsamma för att försöka behålla standarden.

På en tuffare spelmarknad är det här ett försök för att få ATG att öka omsättningen. Lunchspel på trav har ökat i popularitet - ATG har en utväxling på runt 25 procent i omsättning på dagtävlingarna.

Målsättningen med V4 är att öka intäkterna på lunchspelet från runt en miljon kronor till tre miljoner.

- Folk vill göra något tillsammans på lunchen. Trav på dagen har blivit en del av vardagen, säger ATG:s vd Remy Nilson.

Högre återbetalning

V4 handlar om att hitta vinnaren i fyra lopp, prickar inte någon in alla blir det utdelning på tre rätt.

ATG:s stora trumfkort är att återbetalningen till spelarna ligger på 75 procent - till skillnad från 65 procent på V75, V64, V65 och V5.

- V4 är ungefär som alla andra streckspel fast bättre tack vare återbetalningen, säger Micke Nybrink.

ATG:s beräknade medel-utdelning ligger på 12000 kronor, medianutdelningen 2400 kronor. Loppen kommer att sändas live på ATG Live på nätet och hos 1700 spelombud, och i efterhand i TV4:s lunchsändningar.

I år kommer folkets häst att få vara med i Elitloppet. Allmänheten ges chansen att rösta fram de sista platserna i det prestigefyllda travloppet i maj.

- Vi har precis fått klartecken att det går att genomföra. Det känns oerhört positivt, det kommer att öka engagemanget, säger Solvallas vd Robert Karlsson.

En eller två hästar kommer gå att rösta in i fältet med 16 deltagare. Det blir antingen en omröstning där en av tre eller två av fyra kommer med. Vilka hästar folket får välja mellan kommer att presenteras lördagen innan.

- Hästarna som kommer att gå att rösta på är naturligtvis sådana som håller tillräcklig hög klass, säger Robert Karlsson.

Nybrinks V4-tips

Mattias Karlsson