Jaggen är huvudet högre än de andra

SPEL

Men Lutfi Kolgjini tror "Jaggen" kan bli instängd

Dags för Elitloppet.

En av de största händelserna i travvärlden.

Koch och Stenby på Solvalla har rört ihop en aptitlig soppa.

Trots att jag var lite kritisk i min krönika förra veckan tycker jag att årets Elitloppet fått de bästa hästarna som finns. Visserligen saknas Spring Ray, men det är alltid någon som hamnar utanför som man tycker skulle ha varit med.

Och trots vad flera har trott så landade Jag de Bellouet i Stockholm i går. Han är huvudet högre än motståndarna kapacitetsmässigt, det har Jaggen varit i 2,5 års tid.

Men spåret kan bli en fälla för den franska hästen. Han är inte så startsnabb och kan bli instängd. Och Christophe Gallier är en schysst kusk som inte trängs.

Det blir ett av de mest spännande Elitloppet som har körts.

Hela helgen är en dröm för en travtränare och -kuskar. Publiken är fantastisk – den är inte bara unik inom travet, utan jag vet att många andra sporter är avundsjuka.

Jag har gått ut och sagt att jag ska gå till Albanien barfota om Hot Shot Knick vinner Elitloppet. Det har fått min närmaste granne, Elsa 81 år, att börja sticka några slags barfotaskor om jag tvingas till denna långa vandring.

I Lilla Elitloppet, Sweden Cup, i dag startar jag Vamos. Han har hittat sin livs form, men läget gör ändå att jag ligger lågt.

Inom V75 har jag två starter:

14 Joel James startar i långloppet Harper Hannovers lopp som är V75-7, DD-2. Han har gjort allt rätt de senaste starterna. Alla talar om Max Flukt och Spring Ray, men glöm inte Joel James! 14,3 på Åby för ett tag senast innebär en sekund snabbare på vilken annan bana som helst.

5 Needles’n Pins i stoeliten i V75-1 kan som de flesta vet allt. Men hon har varit allmänt tjurig den senaste tiden och inte uppträtt bra i loppen. Nu har jag kört tuffare än vanligt med henne i 14 dagar – hjälper inte det här får hon gå till avel.