Trion som slåss om seriesegern

avAnders Svensson, Minimedia

SPEL

Stor enkät med spelbolagen inför Hockeyallsvenskan

Foto: bildbyrån
Enligt spelbolagens tips och odds blir det Malmö Redhawks, Leksand och AIK som går direkt till kvalserien i årets Hockeyallsvenska.

På onsdag är det nedsläpp i årets säsong av Hockeyallsvenskan.

Enligt spelbolagen kommer serien att domineras kraftigt av en välkänd trio.

– Vi tror att Leksand, AIK och Malmö går direkt till kvalserien, säger Jörgen Sparredal på bet365.

Frågorna till spelbolagen:

1) Vilka tre lag går direkt till kvalserien?

2) Vilka lag utmanar strax bakom?

3) Vilka får slåss i botten?

✓ bet365:

1) Vi tror att Leksand, AIK och Malmö går direkt till kvalserien. Vi tror att Leksand vinner allsvenskan före AIK med Malmö på tredje plats. Den här trion står i särklass och det skulle vara en stor överraskning för oss om något annat lag kan utmana om direktplatserna.

2) Det är väldigt jämnt och svårtippat bakom topptrion. Vi tror dock att Mora, Växjö, Västerås och Almtuna är de lag som slutar 4-7 i tabellen. Björklöven är en tänkbar outsider och det är möjligt att de kan slå sig in i denna grupp.

3) Borås och Örebro bör få en väldigt tuff säsong och vi rankar dem som seriens två sämsta lag. Vi tror även att Sundsvall och Bofors kommer få det svårt och vara inblandade i bottenstriden.

Kommentarer: Jörgen Sparredal, marknadsansvarig.

✓ Unibet:

1) Här tror vi det står mellan Leksand och AIK i kampen om förstaplatsen och att Malmö kniper tredjeplatsen, om dom fortsätter som dom avslutade förra året.

2) Hockeyallsvenskan är jämnare i år än på mycket länge men närmast de tre väntade topplagen så jagar Mora, Växjö, Västerås och Almtuna den viktiga tredjeplatsen.

3) Sundsvall verkar få en jobbig säsong samt nykomlingen Örebro. Även Bofors ser ut att få det tufft. Borås och Oskarshamn kan mycket väl få finna sig i att behöva kvala för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan.

Kommentarer: Andreas Slätt, Sverigechef.

✓ Betway:

1) Oddsen talar för att Leksand och Malmö tar sig till Kvalserien. Leksands trupp ser väldigt stark ut och Malmö visade upp ett bra spel i Nordic Trophy. Våra spelare verkar sedan tro på att AIK blir det lag som kniper den sista direktplatsen till Kvalserien.

2) Växjö och Björklöven blir förmodligen de lag som fightas bakom topp-3. Båda lagen har stabila trupper och brukar parkera i toppen av tabellen. Mora kanske även kan blanda sig i striden, med trotjänaren Håkan Bogg åter i laget.

3) Örebro, Sundsvall och Oskarshamn ser ut att få det tufft den här säsongen och lär hamna i botten av tabellen. Sundsvall räddas dock förmodligen av ett par lånade spelare från Timrå.

Kommentarer: Hannes Wåhlin, informationsansvarig för odds.

✓ Betsson:

1) Leksand: De har redan ett lag för elitserien med spelare som Thomas Rhodin, Peter Nordström och Pelle Prestberg. Det är dock fortfarande lite frågetecken på målvaktsfronten. De har en otroligt trogen publik som kommer att fungera som en sjätte utespelare. Malmö: De har allsvenskans bäste målvakt som dock har problem med skador. Den nya arenan och ett återuppvaknande av hockeyintresset gör också att de ska klara en topp-3 placering. AIK: Har tack vare intressanta nyförvärv ett bättre lag i år en förra säsongen. Heino-Lindberg otroligt intressant i målet.

2) Växjö: En riktig hockeymetropol som bygger vidare på förra årets säsong. Västerås: Har tappat några viktiga spelare, men har fortfarande en bra grupp och kommer att vara en utmanare i år igen. Almtuna: Massor av duktiga spelare. Ett stark lag på rören vilket gör att man blir jobbiga att möta. Mora: Ett lag med Elitserierutin. Greger Artursson kommer att visa vägen.

3) Örebro: Pigg nykomling som har höga ambitioner. Det kommer att bli jämnt i allsvenskan i år. Sundsvall: Kommer att slåss i botten trots alla elitserielån. Borås: Även här finner vi inlånade spelare. Lagets ryggrad måste hålla hög nivå säsongen igenom.

Kommentarer: Thomas Bertilsson, PR–ansvarig.

✓ Paf:

1) Ett kassaskåpssäkert tips är väl att säga Leksand - med tanke på nyförvärv och att de fått behålla stommen från fjolåret. Bakom dem tror jag det kommer stå mellan AIK och ett pånyttfött Malmö som ska bli grymt intressanta att följa under säsongen.

2) Hockeyallsvenskan känns sanslöst jämn och mellanskiktet i tabellen kan sluta precis hur som helst, men ska jag begränsa mig till ett par tre lag säger jag Västerås, Almtuna och Växjö. Men som sagt, det är ruskigt jämnt och fler lag kommer garanterat sätta grillor i huvudet på våra bookies.

3) Örebro är nykomlingar i sammanhanget och känslan är att de kommer att få det tufft. Tror inte heller att Bofors och Sundsvall kommer hänga med i svängarna emellanåt, vilket kommer bli kännbart och tungt mot lagen som rustar för elitserien.

Kommentarer: Fredrik Essevad, informationsansvarig för odds.

✓ Ladbrokes:

1) AIK, Leksand och Malmö. Dessa klubbar har de bästa trupperna och både AIK och Leksand var med och tampades om en Elitserieplats redan förra året. Malmö har alla möjligheter i världen att lyckas bara de håller kontroll på ekonomin.

2) Främst Mora, men även Almtuna, Västerås och Växjö. Bakom topp tre är det ett riktigt getingbo där flera klubbar vill vara med. Mora har inte återhämtat sig riktigt sedan de ramlade ut ur Elitserien men har en nog bra organisation och tillräckligt spelarmaterial för att göra ett seriöst försök till återkomst.

3) Borås, Sundsvall och Örebro känns som de främsta bottenkandidaterna. De finansiella musklerna saknas och trupperna ser inte ut att hålla samma klass som resterande lag i serien. Man får dock aldrig räkna ut något lag i dessa serier, de som inte har något att förlora, har ju som det sägs, allt att vinna...

Kommentarer: Andreas Gillberg, Sverigechef.