Före detta AIK-tränaren: Han borde träna klubben

Av: Daniel Söderbäck, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Bosse Petersson tipsar klubben om en outsider enligt oddsen

vann guld 1992 firade Vadim Jevtushenko och hans lagkamrater SM-guldet med AIK på Malmö Stadion. Nu tycker fotbollsexperten och den före detta AIK-tränaren Bosse Petersson att han borde ta över som tränare i krisklubben.
Foto: bildbyrån
vann guld 1992 firade Vadim Jevtushenko och hans lagkamrater SM-guldet med AIK på Malmö Stadion. Nu tycker fotbollsexperten och den före detta AIK-tränaren Bosse Petersson att han borde ta över som tränare i krisklubben.

Han är långt ifrån favorit enligt oddsen.

Men om den före detta AIK-tränaren, Bosse Petersson, får som han vill så tar Vadim Jevtushenko över AIK efter VM-uppehållet.

– Han vore ett kanonnamn för klubben, säger fotbollsexperten till Sportbladet Spel.

När AIK:s guldtränare Mikael Stahre lämnade klubben för grekiska mittenlaget Panionios tog sportchefen Björn Wesström över huvudansvaret som tränare.

Nu har spelbolaget Expekt tagit fram odds på om sportchefen fortfarande tränar de regerande svenska mästarna även efter VM-uppehållet.

”Gäller att nå fast mark”

Och enligt oddsen är han favorit.

– Vi tror att Wesström får fortsätta. Säsongen är redan körd i toppskiktet och nu handlar det om att komma på fast mark, säger spelbolagets presschef Dan Vikman.

Viasats fotbollsexpert och den före detta AIK-tränaren och spelaren Bosse Petersson (tränade AIK 1979-1980) vill se ett helt annat namn som ansvarig för klubben – den före detta storstjärnan i början av 1990-talet, Vadim Jevtushenko.

”Bästa importen någonsin”

– Han skulle vara ett kanonnamn för klubben, säger Bosse Petersson till Sportbladet Spel.

Han fortsätter:

– Vadim är den bästa importen som AIK någonsin haft, och då har jag ändå följt klubben sedan 60-talet. Tyvärr så har han inte fått fotfäste riktigt som tränare i Sverige, men hans fotbollskunskap skulle helt klart vara intressant för svensk fotboll och för AIK.

DISKUTERA: Vem skulle du vilja se som tränare i AIK? Tyck till och diskutera HÄR!

FAKTA/Vadim Jevtushenko:

Namn: Vadim Jevtushenko.

Smeknamn: ”Vadde”.

Född: 1 januari 1958 i Piatyhatki utanför Dnepropetrovsk i Ukraina.

Meriter: 1 SM-guld med AIK (1992), spelade totalt 102 allsvenska matcher med klubben. 12 A-landskamper för Sovjet. Vann den sovjetiska ligan fem gånger och cupen tre gånger. Vann Cupvinnarcupen 1986 med Dinamo Kiev. Spelade tre matcher med Sovjet i VM i Mexiko 1986.

Klubbar som spelare: Lokomotiv, Zirka, Dinamo Kiev, Dnipro, AIK (1989-93), IK Sirius (1994-95).

Klubbar som tränare: Reymersholms IK (1996), Hammarby IF (assisterande tränare, 1997-99), FC Järfälla (2000), Valsta/Syrianska (2001-05), assisterande förbundskapten för Ukraina i senaste VM-kvalet.

Källa: aik.se.

Publicerad: