Veteran är favorit att ta över Hammarby

SPEL

Oddssättarna tror på tränarskifte: ”Hade jag varit ansvarig hade jag ringt...”

1 av 3 | Foto: Den före detta guldtränaren i Helsingborg, Conny Karlsson, 59, är oddssättarnas favorit att bli ny tränare i Hammarby. Förra veckan lämnade han tränaruppdraget i IK Brage.

Hammarby går kräftgång i superettan och tränaren Gregg Berhalter kan få lämna klubben när som helst.

Nu tror ett spelbolag att en riktig veteran tar över klubben.

– Hade jag varit ansvarig i Hammarby hade jag lyft luren och ringt Conny Karlsson innan det allsvenska tåget gått, säger Urban Aheinen på Nordicbet.

Inför säsongen var Hammarby, tillsammans med Örebro, de stora favoriterna att ta steget upp i allsvenskan igen.

Örebro har infriat förväntningarna och leder serien. Det har inte Hammarby.

Klubben har en poäng på de fyra senaste matcherna. Just nu har laget fem poäng upp till allsvenskt kval och åtta poäng till en direktplats, med en match mer spelad. Efter gårdagens 2–2-match hemma på Söderstadion ökade missnöjet.

”Måste till en förändring”

Tränaren Gregg Berhalter hänger löst. Nu tror oddssättarna på spelbolaget Nordicbet att en ny tränare snart presenteras.

Favorit till jobbet enligt oddsen: 59-årige tränarveteranen Conny Karlsson.

– Hade jag varit ansvarig i Hammarby hade jag lyft luren och ringt Conny Karlsson innan det allsvenska tåget gått. Krisstämpeln är stor och laget saknar allt vad förtroende heter för dagens tränare och ska man ha en liten chans att nå allsvenskan måste det till en förändring nu, säger Urban Aheinen, oddssättare på spelbolaget.

VM-hjälte andrahandsfavorit

Att Conny Karlsson ersätter Gregg Berhalter som huvudtränare i klubben ger två gånger pengarna. Andrahandsfavorit på oddslistan är bronshjälten från 1994, Jonas Thern, 46. Thern som ny tränare ger 2,50.

– Conny Karlsson och Jonas Thern är det två seriösa alternativ som vi ser som möjliga ersättare. Jonas Thern har tagit fram en rad svenska talanger och vet hur man ska få ut det bästa ur varje spelare, säger Urban Aheinen.

DISKUTERA: Vem vill du se som tränare för Hammarby om Gregg Berhalter lämnar klubben? Tyck till och diskutera nedan!