Måndag 17/12

✓ ULRIK SANDEBÄCK

SPEL

DAGENS SÄKRA

OV Helsingborg håller inte för spel i landets högsta handbollsserie. När laget dessutom har en trio (Christoffer Persson, Lars Eklöv och Andreas Thynell) skadade så är den redan tunna truppen för klen. Lindesberg spelar för slutspel och missar inte det här till 1,15 i odds.

DAGENS DRAG

Utbudet är tunt idag så vi fortsätter att rekommendera spel på Lindesberg. Vi spelar även på att laget slår tillbaka Helsingborg med minst sex mål. Det ska inte vara någon som helst omöjlighet. Svenska Spel bjuder på hcp-oddset 1,65 vilket känns spelvärt.

DAGENS AVSLAG

Detroit är flera klasser bättre än Washington. Men gästerna har formen i zenit och NHL är en lång transportsträcka för lag som Detroit just nu. Bet365 odds på 1,36 ger vi direkt rött sken till.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

8 Victor Ru (V4-3) är väl synd att kalla säker eftersom han enligt tränaren är ”oerhört krokad”. Men fartmässigt är han överlägsen och han vinner även med en galopp eller två. 9 Kortison (V65-4) har sett jättefin ut och bör blåsa runt allt till ny seger. En gjuten spik på Mantorp.

DAGENS DRAG

2 King Jean B.R. (V65-2) kan vara värd ett vinnarspel i kväll. Han har visserligen inte startat på ett tag men kapaciteten bör räcka långt om bara formen är hygglig. Och oddset ser ut att bli det rätta. 4 Strong Boy D.E. (V65-5) är mitt drag på dubbeln. Han har lopp i kroppen och kan massor.

DAGENS AVSLAG

11 Kia Darban (V4-1) ser ut att bli klar favorit. Det är inte motiverat eftersom hon är seg sista biten och har bakspår. 7 Garlic Broline (V65-2) har en fin rad men här lämnar tränaren avslag från dåligt spår.

✓ KRISTOFFER BERGSTRÖM

DAGENS SÄKRA

Detroit går bäst i ligan och behöver inte frukta Washington. Lidström, Datsyuk och Zetterberg bidrar till att den röda maskinen gjort flest mål av alla i NHL. 1,45 hos Svenska Spel är rimligt.

DAGENS DRAG

Jönköping har kryssat tre av de senaste fyra matcherna. Mot Balrog lär det vanliga mönstret gå igen: David Gillek gör tre mål men Balrog, utan sin avstängde Mikael Karlsson, kommer igen i slutet och klarar kryss.

DAGENS AVSLAG

Oskarshamnsduon Åhsberg och Qvist har gjort 20 poäng på de senaste fem matcherna, men länsderbyt mot Nybro blir tuffare. Nybro vann hemma med 5–1och kan skrälla igen. 1,50 på Oskarshamn är dumdristigt att spela.