Max Flukt startar igen

SPEL

Kommer att starta utomlands för första gången

Nästa helg syns Max Flukt på travbanan igen.

Nu blir det i det finska storloppet Kymi Grand Prix.

Efter att ha pulvriserat motståndet i Harper Hanovers och samtidigt satt ett nytt världsrekord åker Max Flukt och tränaren Kent Knutsson nu utomlands för första gången.

- Det blir en kul grej, ett äventyr. Han har tagit det senaste loppet på bästa sätt och känns fruktansvärd i träningen. Loppet passar perfekt i tiden och det avgjorde mitt beslut, säger Knutsson.

Kontio kör Max

Kymi Grand Prix är ett medeldistanslopp som startas med startbil. Max Flukt har aldrig tidigare startat med startbil, och han har aldrig körts av en annan kusk än Kent Knutsson i något lopp. Den här gången blir det Jorma Kontio som svingar sig upp i sulkyn bakom Max Flukt.

- Jorma är ju uppfödd på de här banorna och kan de mycket bättre än mig. De är ju lite speciella, bland annat kommer starten väldigt tätt inpå första sväng, menar Knutsson.

Tidigare sa du att du bara skulle låta en annan kusk köra om det var sprinterdistans?

- Ja, jag har sagt det. Men eftersom det är en så speciell bana så vill jag utnyttja att Jorma kan de här banorna. Det gäller att ha så optimala förutsättningar som möjligt.

Bat Boy följer med

Tvåa i Harper Hanovers kom stallkamraten Bat Boy. Även han följer med Kent Knutsson till Finland nästa vecka, men han startar inte i samma lopp som Max Flukt. För honom blir det start i ett stayerlopp istället.

- Han har också tagit det senaste loppet väldigt bra och det passar perfekt att även han kan åka med till Finland. Men honom kör jag själv så att jag också får vara med lite, säger Knutsson.

Kanal 75