Sandebäck BÄST – igen!

SPEL

Sportbladets spelexpert prickade in 13 rätt på Europatipset – vann 280 000 kr

Semestern är slut.

Då slog Sportbladets utvilade tipsexpert Ulrik Sandebäck till direkt – 13 rätt på Europatipset gav totalt 280 000 kronor!

– Mycket roligt. Det här är min största vinst sedan jag började på Sportbladet i december, säger Sandebäck.

Foto: Ulrik Sandebäck.

Systemet som publicerades i tisdagens tidning - och på Aftonbladet.se/spel – var på 864 rader.

– Det var ett så kallat chanssystem som gick in. Men mina spikar Frankrike, Spanien, Grekland, Tyskland och Kroatien kändes inte som några direkt jättechansningar. Trots det gav 13 rätt 239 605 kronor, säger Ulrik Sandebäck som även kunde räkna in elva tolvor, 52 elvor och 138 tior.

Hade Sportbladets läsare även kryssat rätt ruta i dubbelvinsten – så hade vinsten passerat en halv miljon kronor.

Satte bomben

Ulrik Sandebäck har fått en flygande start efter semestern – i tisdags gick även hockeybomben in. Ett system som kostade 216 rader förvaltades till 9 126 kronor.

– Jag har haft marginalerna med mig, helt klart när det gäller Bomben och Europatipset. Däremot har mina idéer i vår dagliga spelpanelen inte alls hållit samma klass. Det stör mig, man får aldrig vara helt nöjd, säger Ulrik Sandebäck.

Tidningen Journalisten gjorde en sammanställning av dina tips efter tre månaders spelande. Då låg du back, nu ser det onekligen bättre ut?

– Ja, jag sa också det till den skolelev som gjorde undersökningen att det inte går att göra en analys efter endast tre månader på spel som Stryktipset och V75. Att den texten – där jag som enda spelexpert granskades – ändå publicerades i tidningen är fortfarande en gåta. Det är precis lika fel som att visa hur mycket en enda aktiemäklares fond, utan jämförelse, har tappat i värde efter tre månader. Sedan är det ju så att det inte är meningen att läsarna ska skriva av alla mina system – de ska vara till vägledning – och sedan får man själv ansvara för sitt spelande.

Känns det här som en revansch?

– Nä inte alls. För min del är det viktigast att lämna så mycket korrekt information som det bara går till läsarna. Om jag sedan ligger plus eller minus totalt på mina system är inget jag går och tänker på eftersom ingen skriver av alla systemen ändå. Det jag vet är dock att om man skrivit av mitt minsta system, på 64 rader, så ligger man rejält på plus. Och det får anses som godkänt då endast 46 procent av omsättningen går tillbaka till spelarna på Stryktipset/Europatipset.

Just nu ligger Ulrik Sandebäck även på plus totalt – inte så konstigt med tanke på 280 000-kronors-vinsten i onsdags.