De sågas av spelbolagen

SPEL

Unik enkät inför avslutningen av allsvenskan – här är fyra HETA frågor

Foto: se upp för dessa Spelbolagen synar allsvenskan i en unik enkät. Och de passar på att varna lite extra för fem lag som du helst inte bör spela på. Helsingborg, AIK, Malmö FF, IFK Norrköping och Djurgården.

Allsvenskan ger sig in i ett allt mer kritiskt läge.

Och både toppen och botten lever.

Här nedan synar sex spelbolag utgången av allsvenskan 2008.

Fråga 1: Vilket lag känns pålitligast som spelobjekt i allsvenskan?

Fråga 2: Vilket lag bör man inte spela på?

Fråga 3: Vilket lag tar SM-guldet?

Fråga 4: Vilka två lag åker ut, och vilket får kvala?

Jörgen Sparredal, bet365:

Fråga 1: – Jag skulle inte vilja använda ordet pålitlig på något lag i allsvenskan även om serien inte är lika jämn som i fjol. Kalmar är det enda lag som är obesegrade på hemmaplan och de ligger därför bäst till även om de bara fick oavgjort mot bottenlaget Örebro senast.

Fråga 2: – Norrköping var stora favoriter att bli bästa nykomling innan serien startade. De har dock överraskat negativt och då vi inte tycker oss kunna se någon bättring så bör man inte spela på dem.

Fråga 3: – Elfsborg ser väldigt starkt ut och vi tror att de vinner SM-guld. Elfsborg kan nu spelas till oddset 2.00 att vinna guld medan Kalmar ger 2.20.

Fråga 4: – Vi tror inte på några större förändringar i botten jämfört med dagens tabell. Norrköping och Gefle är våra favoriter att åka ur och sedan blir det en väldigt tuff kamp mellan Ljungskile och Sundsvall för att undvika kvalplatsen. Vi tror att Örebro är för bra för dessa lag och att de kommer att klara sig kvar.

Dan Vikman, Expekt:

Fråga 1: – Just nu tror jag att Djurgården kan vara det bästa laget att backa oddsmässigt. Det känns som att laget kommer att ha en stigande och stabil formkurva och kommer att ta många poäng under hösten både hemma och borta.

Fråga 2: – Norrköping. Segern mot Gefle tände lite hopp men så kan man inte ens avlossa ett skott på hela matchen mot Trelleborg. Norrköping är ett riktigt svagt kort som man bör undvika att spela på. Spela mot dem i stället.

Fråga 3: – Elfsborg känns som en het kandidat och smyger lite bakom Kalmar FF. Bara fem insläppta mål på 18 matcher är tunga papper. Guldstriden avgörs i sista omgången när Kalmar tappar poäng mot Halmstad och ett vinnande Elfsborg går förbi.

Fråga 4: – Norrköping och Ljungskile åker ur och Gefle får kvala. Ljungskile har tagit fler poäng än väntat så här långt men Gefle kommer ikapp och kniper kvalplatsen.

Niclas Ruthberg, Unibet:

Fråga 1: – Norrköping har ju inte haft någon bra säsong, att spela mot Norrköping har ju varit lyckat. Annars Elfsborg, som vinnare.

Fråga 2: – Malmö har ju varit lite ojämna.

Fråga 3: – Tror på Elfsborg, de har en bredare trupp än Kalmar och de ska inte heller spela Svenska cupen.

Fråga 4: – Norrköping och Gefle, Ljungskile får kvala.

Thomas Bertilsson, Betsson:

Fråga 1: – Elfsborg har fem raka segrar nu och endast fem insläppta mål på hela säsongen. Nu går laget för guld och jag tror inte de kommer hamna i någon jättesvacka, de känns för stabila helt enkelt.

Fråga 2: – Sett över hela säsongen är det nog Norrköping eftersom de verkligen inte presterat vad man kunnat förvänta sig, sen verkar AIK nu efter alla målvaktsbyten och försäljningen av Dulee Johnson ha en hel del att jobba med.

Fråga 3: – Elfsborg med den enkla motiveringen att det är det bästa laget med det bästa försvaret.

Fråga 4: – Norrköping och Gefle åker ur medan Ljungskile mot alla tidiga odds kommer klara en kvalplats

Klas Winberg, Betfair:

Fråga 1: – Just nu tycker jag att Elfsborg och Örebro på hemmaplan är mycket spelbara. Elfsborgs rutin betyder mycket och att spela mot dem i Borås är jobbigt. Örebro har helt plötsligt med Kim Olsen hittat en superform med fantastikst fin fotboll på hemmaplan.

Fråga 2: – Jag tror att Malmö FF, AIK och Helsinborg går mot en tung höst. Det verkar har gått i baklås för dessa lag och man tvivlar på sin egna spelmodell.

Fråga 3: – Med Cesar Santin i Danmark så tror jag att guldet hamnar i Borås igen. Rutinen i Elfsborg avgör i slutstriden.

Fråga 4: – IFK Norrköping och Ljungsklie åker ut och Gefle får kvala. Det finns en aning bredare kvalité i Gefle än Ljungskile och därför tror jag dessa båda lag byter plats i tabellen innan säsongen är över. Norrköping har varit en besvikelse hela säsongen.

Markus Söderlund, Betway:

Fråga 1: – För tillfället får man nog säga Elfsborg. Kalmar har fortsatt att ta poängen utan Santin, men spelet har dalat lite och det känns som en dipp i formen är på väg.

Fråga 2: – Djurgården har varit otroligt ojämna. Kan utan problem slå vilket lag som helst i serien, men även förlora mot vilket lag som helst känns det som.

Fråga 3: – Kalmar eller Elfsborg. Men måste jag välja ett lag så blir det ändå Elfsborg som har den bredare truppen och mer rutin från dessa viktiga avgörande matcher som nu kommer på slutet.

Fråga 4: – Jumbon Norrköping får svårt att vända på trenden de hamnat i och laget känns helt enkelt för dåligt för allsvenskan. Tror även att försäljningen av Oremo blir dödsstöten för Gefle och man hamnar näst sist. Kvalplatsen dött lopp mellan Ljungskile/Sundsvall... Men Sundsvall känns aningen stabilare så tipset får gå till Ljungskile ändå.