”HV är favoriter – det känns bara fel”

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Helgen har varit klart bra – i går vann alla mina sex lag som jag lyfte fram i den här spalten. I kväll då? Jag spelar med mycket små insatser – utbudet är magert och det finns inte en enda bra spelvärd favorit. I brist på annat drar jag till med Barnsley till 2,60.

DAGENS DRAG

Wigan har en hel del problem i kväll. Laget har åter frågetecken för topparna Emile Heskey och Amr Zaki, medan vasse mittbacken Emmerson Boyce är avstängd. Dessutom är det tveksamt om Mario Melchiot och Jason Koumas kan spela. Everton spelas med liten peng till 2,80.

DAGENS AVSLAG

HV 71 saknar åter mål­vakten Stefan Liv – givetvis ett tungt avbräck för smålänningarna. Nu ska laget åka till Luleå och trots en sviktande form är HV favorit hos flera av spelbolagen. Det känns bara fel. Jag avstår spel helt.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

7 Stamping (V65-3) är det bara att spika på Färjestad i kväll. Den amatör­tränade valacken har övertygat stort på slutet. Näst senast blåste han runt allt sista 700 i ett stenhårt lopp på Solvalla. Senast var han mycket bra då han slog Vessle Jahna från dödens. Den här är väl redan med tre ben i mål?

DAGENS DRAG

10 Sanda Surprice är det givna draget på dubbeln. Senast höll hon tappert utvändigt ledaren och före det har hon svarat för fem starka insatser. Hon har i och för sig ett lurigt läge med bakspår på kort distans – men så här års är spåren inte lika avgörande. Med fart i täten spöar hon dem. Sju gånger?

DAGENS AVSLAG

6 Joyful Lavec (V65-5) är snabb så det räcker men den senaste tiden har Olle Goops sto inte övertygat. Den sista biten har hon lagt i handbromsen och det har inte sett bra ut. Som favorit är hon tveksam.

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

10 Warlord Boko (V65-1) vann en bekväm favoritseger senast efter att han nått ledningen på ett tidigt stadium. Imponerade inte men visade ändå hygglig form. Segerloppet bör ha höjt formkurvan ytterligare ett snäpp och jag tror att han är betydligt bättre i kväll. Jag singelstreckar på min kupong.

DAGENS DRAG

I dubbelcupen för kallblod tror jag att 10 Bravo Eldona (V65-3) lägger samtliga på rygg. Läget är visserligen tråkigt men oddshöjande och distansen har hon inga problem med. Betänk också att den trolige favoriten Stamping aldrig någonsin provat startbilsmetoden. Fördel Bravo Eldona således.

DAGENS AVSLAG

8 Cleo Nalan (V65-5) är ny hos Åke Svanstedt och kommer att bli hårt betrodd. Men åttondespår bakom bilen över sprinterdistans kan ställa till det även om hon är ganska rask från början. För mig känns det som en favorit i fara.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.