Bäddat för ny engelsk triumf

Av: Ulrik Sandebäck

Publicerad:
Uppdaterad:

Ulrik Sandebäck guidar till de bästa CL-spelen

Champions League rullar igång på allvar.

Och samtidigt startar höstens stora spelfester.

Sportbladets Ulrik Sandebäck har letat bland oddsen och hittat några guldkorn i den digra oddshögen.

✓ Spel 1:

Skytteligavinnare: Emmanuel Ade-bayor.

Odds: 30,00.

Bolag: Unibet.

Kommentar: Arsenal fick en tacksam lottning (Dynamo Kiev, Porto och Fenerbahce) och Londonlaget har toppchans att ta sig långt. Emmanuel Adebayor är lagets naturlige målskytt och får han bara vara hel den här säsongen så kan han ha något stort på gång. Han har varit bra i inledningen av ligaspelet och senast mot Blackburn lossnade det även målmässigt. 30 gånger pengarna är ett klart spelvärt odds. Jag kliver in direkt.

✓ Spel 2:

”Vinnarland”: England.

Odds: 2,60.

Bolag: Nordicbet.

Kommentar: Jag har Chelsea som favorit till CL-guldet 2008/2009. Men United, med en frisk Ronaldo, och duon Arsenal/Liverpool har alla chansen att ta sig riktigt långt. Det lär minst bli ett engelskt lag i finalen – och i det läget lär vi aldrig få 2,60 på det laget som vinnare av den finaste pokalen. Real- Madrid är väl egentligen det ”enda hotet” - men spanjorerna är i dagsläget sämre än både Chelsea och Manchester United. 2,60 tycker jag är riktigt bra för den som ”orkar” vänta så lång tid på utbetalningen.

✓ Spel 3:

Chelsea–Bordeaux: 1/1 (halvtid/fulltid).

Odds: 1,75.

Bolag: Bet365.

Kommentar: Jag har inte blivit imponerad av Bordeaux spel så här långt. Laget var kasst när det förlorade mot Lille näst senast och glänste heller inte hemma mot Marseille (1–1) den gångna helgen. Chelsea var däremot bra mot City och jag tror att ”engelsmännen” gör processen kort mot Bordeaux. Laget tar ledningen redan i första halvlek och får sedan defilera hem segern efter tepausen. Sunt spel.

✓ Spel 4:

Porto–Fenerbahce: 1 (-1).

Odds: 3,20.

Bolag: Nordicbet.

Kommentar: Turkiska Fenerbahce har inte alls imponerat i ligaspelet – bara en seger på tre matcher. Det finns dock en förklaring till den klena utdelningen; skador. Avbräcken är många – startspelarna Emre, Semih, Tümer, Deivid, Wederson – dras alla med olika typer av skador och spelade inte senast. Dessutom har klubben tappat spelare som Kezman (Paris SG) och Aurelio (Real Betis). Porto är – i betydligt bättre skick och är mycket starkt på hemmaplan. Ettan känns klockren – och jag tror portugiserna har vettig chans att vinna med två mål eller fler. Kul chansspel.

Publicerad: