Experten: Så här slutar allsvenska premiären

Av: Daniel Söderbäck, Minimedia

Publicerad:

Oddssättare tippar match för match i premiäromgången 2012 – tre månader innan seriestart

Rankas som sämsta lag Ett spelbolag har satt odds på premiäromgången i allsvenskan 2012, samt satt odds på vilket lag som vinner guldet. Av oddsen att döma blir det en tuff säsong för Syrianska, som rankas sist av alla de 16 lagen.
Foto: Bildbyrån
Rankas som sämsta lag Ett spelbolag har satt odds på premiäromgången i allsvenskan 2012, samt satt odds på vilket lag som vinner guldet. Av oddsen att döma blir det en tuff säsong för Syrianska, som rankas sist av alla de 16 lagen.

Helsingborgs IF är regerande mästare.

Åtvidabergs FF och Gif Sundsvall är nykomlingar. 31 mars drar allsvenskan 2012 igång.

Hur slutar premiäromgången? Vilket lag vinner SM-guld? Oddsen har svaren.

Helsingborg vann allsvenskan i stor stil, trots att man tappade stjärnor som Alexander Gerndt, Rasmus Jönsson och Marcus Nilsson mitt under säsongen.

Inför säsongen 2012 är laget tippat trea enligt spelbolaget Nordicbets guldodds. Före rankas både Elfsborg och Malmö FF.

Lördagen 31 mars inleds allsvenskan. Hur slutar premiäromgången?

Spelbolagets allsvenske expert och oddssättare, Urban Aheinen, tipsar redan nu, tre månader innan premiären.

ELFSBORG–DJURGÅRDEN: 1,60-3,60-5,25

Kommentar: Elfsborg har värvat färdigt och med Jörgen Lennartsson vid rodret är jag övertygad om att man tar sista steget i jakten på SM-guld. Magnus Pehrssons nya Djurgården blir intressanta kommande säsong, men att man ska störa Elfsborg på Borås Arena är inte troligt i dagsläget.

GIF SUNDSVALL–KALMAR FF: 2,85-3,20-2,35

Kommentar: Nykomlingen Sundsvall ser i dag inte ut som ett allsvensk lag, men förstärkningar är på ingång och det lär behövas i jakten på nytt kontrakt. Kalmar ser klart svagare ut då Sobralense, Santos, Sacramento och Stefan Larsson lämnar, men man är fortfarande klart stabilare än Sundsvall och knapp favorit här.

GAIS–HÄCKEN: 2,35-3,20-2,85

Kommentar: Wanderson ser ut att bli kvar i Gais och med Peter Ijeh som nytt anfallsvapen är man knapp favorit i säsongens första derby. Häcken släppte Ranegie till Malmö och det är enormt avbräck inför kommande säsong. Andreas Drugge lever knappast upp som ersättare. Luktar 0–0 lång väg.

SYRIANSKA–IFK GÖTEBORG: 4,20-3,35-1,80

Kommentar: Oyal, Omotoyossi och Ijeh lämnar ett Syrianska och laget som kvalade sig kvar i allsvenskan håller inte i allsvenskan 2012. IFK Göteborg med nya tränaren Stahre vid rodret är min joker inför 2012 och målvakten Alvbåge ska ge bättre trygghet bakåt. IFK har goda chanser att ta tre poäng i premiären.

AIK–MJÄLLBY: 2,00-3,30-3,45

Kommentar: AIK fortsatte övertyga trots förlusterna av Bangura-Bangura och förvaltar man övergångspengarna rätt blir man ett topplag även kommande säsong. Det är väldigt tyst kring Mjällby och Löfqvist är enda spelaren som lämnar så långt. Förlorade med 3–0 här senast och bör få svårt igen.

IFK NORRKÖPING–HELSINGBORG: 3,25-3,25-2,10

Kommentar: Fem spelare har redan lämnat Norrköping och fler är på väg ut. Städar man rätt och de tilltänka nyförvärven blir enligt önskemål bör det spelas allsvensk fotboll i Norrköping även 2013. Helsingborg tog en trippel i år och stora frågan är om det kommer ett bakslag i år? Gjorde stabila värvningar när nyckelspelarna lämnade och har en bra grund att stå på inför 2012.

Detta är omgångens lurigaste match i skrivande stund.

MALMÖ FF–GEFLE: 1,45-3,75-7,50

Kommentar: Malmö fortsätter satsa och utveckla unga talanger och höstens Europacup-spel har gett nyttig rutin. En given utmanare i guldstriden och Gefle hemma bör besegras. Gefle övertygar år efter år att hänga kvar i allsvenskan med små medel och tacka tränaren Per Olsson för det, men här blir man nollade.

ÖREBRO–ÅTVIDABERG: 1,75-3,40-4,40

Kommentar: Förra årets stora besvikelse Örebro är svårplacerade men truppen är bättre i år och hemma är man normalt starka.

Åtvidaberg är tillbaka efter ett år i superettan och Kristian Bergström fortsätter ytterligare en säsong. Klar poängchans här.

Publicerad: