”Ronaldos nya lag nobbas i kväll”

SPEL

Sportbladets spelexpert Bosse Lundkvist om dagens avslag

Dagens bästa spel den 29 juli.

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Friska Viljor vinner borta mot byalaget Infjärden i division II Norrland till 2,15 (0–1 hcp). Infjärden klev in i seriespelet med tunn trupp och nu när två nyckelspelare valt att lämna laget och en tredje flyttat finns inget hopp för jumbon. Division III nästa.

DAGENS DRAG

Tidigare proffset och landslagsmannen A. Limpar fick förre hjälptränaren i Djurgården, P. Lindholm vid sin sida i Sollentuna. Laget öppnade med 4–0 mot Älgarna och nu väntar dubbelmöten mot jumbon Söderhamn. Dubbla pengarna på Sollentuna i bortamötet kan prövas.

DAGENS AVSLAG

Ronaldo tvingades utgå när Corinthians fick sin långa hemmasvit bruten av Palmeiras i Paulistaderbyt. Nu väntar ytterligare ett derby för Corinthians som sålt två landslagsspelare och dessutom saknar Allessandro. Rött ljus mot S. Andre´.

✓ PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Det jag är mest sugen på i kväll är en rak dubbel, 5 Bamse Gema (V64-5, DD-1) – 1 Bonus Käll (V64-6, DD-2). Får jag åtta gånger kliver jag in med en slant, tror att båda har bra chans att leda runt om. Vid spel på V64 är det även dessa två som får tjänstgöra som spikar.

DAGENS DRAG

Tendensen på det tidiga spelet är att 1 Ocean Turbo­ inte blir så hårt betrodd i V64-2, vilket känns fel. En som är märkligt bortglömd är 12 Nelle d’Amour i V64-3. Han är en av två hästar (Yogi Bear Boko den andre) som kapacitetsmässigt sticker ut i loppet.

DAGENS AVSLAG

4 Nostro Value i V64-3 har varit fin i två raka segrar och är den troliga ledaren i loppet. Det känns ändå som om han kan få sträcka vapen i det här långloppet.

✓ MICHAEL CARLSSON

DAGENS SÄKRA

10 Yogi Bear Boko (V64-3) är en mycket kapabel häst som tränare Nurmos håller högt. Senast blev han störd till galopp men fullföljde strålande därefter. Den långa distansen passar den här starke hästen perfekt och han krossar allt i kväll.

DAGENS DRAG

1 Hobbe Skift (V64-4) är en kapabel men inte helt pålitlig fyraåring. Har gått bra efter galopp två starter i rad och kommer nu från en paus. Har ett perfekt ­läge och felfri är den en bra chans. Det finns fina fartresurser i den här hästen.

DAGENS AVSLAG

5 Royal Rox (V64-4) har gjort det bra i två segrar i enkla gäng. Är inte helt stabil och kan få problem från femtespåret. Möter bättre hästar och som ­favorit i nuläget är han inget för mig.