”Dags för Öis att ta sin första vinst”

SPEL

Nicklasson om dagens avslag – här är alla spel

✓ MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Inga riktigt starka favoriter i dag men oddset på Tromsö hemma mot Vålerengen är värt att syna. VIF:s förstemålvakt Perkins spelar Gold Cup med USA och reservkeepern Bolthof var minst sagt darrig i förlusten mot Ålesund. Tromsös formkurva pekar uppåt och 2,15 är bra.

DAGENS DRAG

Sirius gjorde ett par bra insatser innan uppehållet och även om försvarsspelet lämnade en hel del i övrigt att önska senast så var 2–5 mot ett effektivt Trollhättan totalt sett i överkant. Laget kan bättre än visat och höga 2,80 på ettan mot ett ojämnt Syrianska känns spelvärt.

DAGENS AVSLAG

Ängelholm föll ihop helt ­sista kvarten och tappade 2–0 till förlust mot Väsby senast. Laget är ojämnt av sig och känns som en sårbar favorit mot ett Ljungskile som spelar skapligt och som står på tur för en seger.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

3 Paris Turf S.L. (V4-4) är den givna banken på lunchen i dag. Björn Röcklingers slugger vinner det här loppet oavsett position. Formen är kanon och läget utsökt. Halmstad är saxbana när det är galopp på V65 i kväll. Jag har hittat en sund spik i V5-5 där 7 Nouvelle Pelle är bästa hästen.

DAGENS DRAG

7 Herkules Lo (V4-1) kan vara draget i ett annars svårt lopp. Lasse Lindberg kör den formstarke åttaåringen och har full koll. Senast satt de fast efter en smygare på innerspår och det var gott om krafter kvar i mål. I V5-1 (lopp 4) i Halmstad kan 8 Il Divo vara vinnaren. Speedig!

DAGENS AVSLAG

Galopp på V65 gör att jag är helt borta. Så är det för de flesta spelare, galopp är som kinesiska, och det är bara att konstatera att man troligen sparar pengar ikväll. För jag spelar inte en spänn.

✓ PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Örgryte har gjort löjliga fem mål på 13 matcher men visade förbättrade offensiva intentioner borta mot Elfsborg senast. Samtidigt är försvaret alltjämt väldigt oorganiserat. Spelbolagen tror på en målsnål match mot Gefle i kväll. Jag tror på mer än 2,5 mål, till gott odds.

DAGENS DRAG

Lunchtrav i Gävle i dag. 3 You Needed Me i V4-3 verkar tyvärr ha vissa problem med fräschören men är i övrigt en mycket fin, och för klassen kapabel häst som är spelbar i de flesta gäng. Småtrist resultatrad kan innebära överodds mot enklare motstånd än tidigare.

DAGENS AVSLAG

De flesta lag brukar spöa Örgryte – blir Gefle det tolfte laget i årets allsvenska att göra det? Nja, jag är inne på att det är dags för Öis att ta sin första vinst. 2–1?