Stjärnorna som kan lämna allsvenskan

SPEL

10 profiler på oddslistan – stannar de kvar säsongen ut? Så tror experterna

1 av 10 | Foto: BILDBYRÅN
Ett spelbolag har tagit fram silly season-oddsen på tio allsvenska profiler. Stannar de säsongen ut, eller lämnar allsvenskan under augusti? En av spelarna på listan: AIK:s Celso Borges.

Vilka spelare lämnar allsvenskan för proffslivet utomlands i augusti?

Enligt oddssättarnas tips: ingen av spelarna på oddslistan nedan.

– Den som är rädd att det blir en stjärnfattig allsvenska i höst behöver inte vara orolig, säger Unibets Jonas Nilsson.

Vid midnatt i måndags stängde butiken för de allsvenska klubbarna. Från och med nu får lagen vänta med att förstärka sina trupper till januari.

Men, spelare kan fortfarande lämna till utländska klubbar augusti ut.

Var nära Bundesliga

Spelare som exempelvis AIK-profilerna Celso Borges och Nabil Bahoui har ryktats till proffslivet. Likaså Kalmars skyttekung Måns Söderqvist, Helsingborgs David Accam och Häckens Carlos Strandberg som var nära en övergång till Bundesliga-jätten Dortmund. Men affären sprack på grund av en läkarundersökning.

Innan de uppgifterna kom ut, så var han storfavorit att lämna och gav hela tio gånger pengarna att stanna i Häcken. Nu är han i stället favorit att stanna kvar på Hisingen.

Nu har spelbolagets oddssättare räknat för att få fram sannolikheten vilka spelare som kommer att lämna under augusti – för proffslivet utomlands.

”Kan vara lite oroliga”

Och blir oddsen verklighet kan de allsvenska sportcheferna andas ut.

De tio spelarna på oddslistan nedan spelar kvar i sina respektive klubbar säsongen ut.

– Blåvitt verkar ha tappat Sam Larsson och visst kan anhängare till AIK vara lite oroliga över trion Bahoui, Borges och Milosevic som mycket väl kan lämna innan hösten. Annars är det favoritodds på att flera andra allsvenska lags stjärnor stannar i sina respektive klubbar, säger Jonas Nilsson, PR-chef på Unibet.