Så stor är chansen  att DITT lag åker ur

SPEL

Så säger oddsen om allsvenska bottenstriden: ”Krävs ett smärre mirakel…”

Foto: Bottenkonkurrenter Mjällby, IFK Norrköping och Djurgården finns alla med i den allsvenska bottenstriden, dock med väldigt olika förutsättningar.

Brommapojkarna är reda klart för nedflyttning – och får troligtvis sällskap av Mjällby i Superettan.

Så kan spelbolagens syn på den allsvenska nedflyttningsstriden summeras.

– Om inte Listerlaget börjar plocka poäng snart så får man sluta sig till att den allsvenska sejouren är över, säger Jonas Nilsson på Unibet.

Brommapojkarna ligger ohjälpligt sist i den allsvenska tabellen och det är inte precis någon skräll att de är spelbolagens storfavoriter till att åka ur.

Hos Unibet går det inte ens att spela på att Stockholms-laget klarar sig kvar, att det blir Superettan nästa år anses vara helt avgjort.

Tajtare om andra platsen

– Det går inte att se något annat scenario med tio omgångar kvar av årets allsvenska. Med nio poäng och endast en seger ska det till ett smärre mirakel för att BP ska kunna klara kontraktet, säger PR-chefen Jonas Nilsson.

När det kommer till dem andra nedflyttningsplatsen är det tajtare, men även här har vi en ganska klar favorit.

Värvningen av Christian ”Chippen” Wilhelmsson räcker inte, oddset 2,15 ger betyder att Unibet ger Mjällby 39 procents chans att flyttas ned direkt.

”Varade i en match”

– Christian Wilhelmsson till trots så verkar Mjällby vara aspiranter på den andra direktplatsen. Chippen-effekten varade i en match i och måndagens möte med Djurgården på Tele2 Arena såg det ut som vanligt igen. Än är det långt kvar men om inte Listerlaget börjar plocka poäng snart så får man sluta sig till att den allsvenska sejouren är över för den här gången, säger Jonas Nilsson.

Andra lag i riskzonen är Örebro (15 procent), Falkenberg (12 procent), Halmstad (12 procent) och Norrköping (12 procent) medan Djurgården troligtvis kan andas ut (1 procent).

– Örebro, Falkenberg, Halmstad och Norrköping lever farligt men får närmast slåss om att undvika kvalplatsen som för tillfället är Örebros, säger Jonas Nilsson.