”Jag kliver in på dem igen”

Publicerad:
Uppdaterad:

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Västerås är mycket starkt hemma och har en bra uppgift i Bofors på hemma­is. Gästerna saknar Bengt-Åke Gustafssons son – supertalangen Anton Gustafsson, 18. Tungt avbräck. Ettan går att spela till runt 1,50 i odds. Kärpät har också god chans till runt 1,55–1,60.

DAGENS DRAG

Jag lyfte fram AIK i den här rutan senast – och då vann ”Gnaget” mot Mif. Nu väntar Borås på bortais och då kliver jag in på AIK igen. Sex spelare som lirat för BHC under hösten är nu i Kanada för att spela i JVM! AIK ger 1,85. Svenska Spel bjuder 2,50 på Dalen borta mot Falun. Spelas direkt!

DAGENS AVSLAG

Svenska Spel har tryckt ned Jokerit till 1,60 i odds. Ett odds som jag inte tycker motsvarar Jokerits chanser mot ett kapabelt HIFK. Det finns betydligt bättre spelobjekt i dag – avstå den här hockeymatchen.

✓ PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Fälla favoriter vill man alltid, men hur jag än försöker kan jag inte föreställa mig förlust för 1 Passionate Kemp i V75-1. 8 Triton Sund är en favorit som håller i V75-3. Vidare ska Giddes Dream strykas i V75-5 och det bäddar för 7 Juan Carlos som lär sitta tidigt i ledningen.

DAGENS DRAG

Med tre spikar kan man gardera övriga avdelningar. 12 Sundbo Lava i V75-4 går från favoritskap mot liknande motstånd senast till att vara femprocentare nu – helt galet. 3 Big Star i V75-6 är inte alls så betrodd som jag trodde att hon skulle bli, nu när hon har dragit ett bra läge.

DAGENS AVSLAG

11 M.T.Cherokee känns inte speciellt rolig som streckfavorit från dåligt läge i V75-2. 9 Tom Raider kan absolut vinna V75-6, men chansen att han förlorar är större.

✓ GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

Jag är ganska säker på att 1 Passionate Kemp vinner V75-1 och finner ingen som helst anledning att gå emot. Spets och slut! Singel­streckar också storfavoriten 8 Triton Sund i V75-3. Han blir förmodligen släppt till ledningen efter ett halvvarv och sedan har jag svårt se honom förlora.

DAGENS DRAG

Om det finns någon rättvisa i världen så är dags för 5 Access Tooma att vinna V75-6. Hästen står på tur för seger och den hoppas jag vi får uppleva i eftermiddag. Senast gjorde han en strong insats efter galopp och visade att han duger fint i klassen.

DAGENS AVSLAG

Trots att 9 Tom Raider (V75-6) radat upp segrar på slutet får han bekänna färg denna gång. Han möter dels några tuffa kamrater och har dessutom ett besvärligt bakspår att brottas med. För mig är det absolut en favorit i fara.

Publicerad: