Kan vinna 300 000 – ’hånar’ spelbolag

SPEL

Vägrar riva sin mästarkupong på Leicester

Foto: Samtliga konurrenter till Leicester förlorade, vilket betyder att laget leder ligan med tre poäng.

Tottenham, Arsenal och Manchester City tappade i ligatoppen.

Då passade Leicestersupportern Leigh Herbert att ”Twitter–håna” spelbolaget som kan tvingas betala honom 300 000 kronor om hans favoritlag vinner Premier League.

”Smakar på det här”, skriver 38-åringen på Twitter.

Vid det här laget är han i det närmaste en kändis i hemlandet England. Innan säsongen satsade Leigh Herbert fem pund, ungefär 60 kronor, på Leicester som ligamästare  och kan vinna 25 000 pund, motsvarande 300 000 kronor i dagens växelkurs, om de lyckas.

Och Herbert, som spelade till osannolika oddset 5001 gånger pengarna, har fått se sitt favoritlag gå som tåget. Man har hållit förstaplatsen i ligan i flera månader och leder just nu med tre poäng före Tottenham.

Spelbolaget han satsade hos har tidigare erbjudit 6 500 pund i handen om han river kupongen, men Hibbert vägrar.

”Fotbollsgudarna vill att Leicester ska vinna”

På onsdagskvällen hade Tottenham chansen att komma ikapp, men förlorade med uddamålet borta mot West Ham. Även Arsenal, strax bakom i tabellen, gick på pumpen hemma mot Swansea med 1–2 och Manchester City fick en rejäl stjärnsmäll i bortamötet med Liverpool. Hemmalaget nollade motståndet och gjorde tre mål själva.

När slutsignalen ljudit på arenorna passade Herbert på att skicka några syrliga tweets till spelbolaget – som innan match undrade om drömmen var över för Leicester. Svaret: ”Vad var det ni sa?”.

Supportern följde även upp med: ”Fotbollsgudarna vill att Leicester ska vinna och jag älskar det, kunde inte ha önskat mig bättre resultat”.

I ett försök att avsluta snacket svarade spelbolaget: ”Bra kväll för din del, lång väg kvar”.

Se tweetsen nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM