Ronaldos straffmiss gav tio miljoner

Uppdaterad 2016-12-14 | Publicerad 2016-06-19

13 rätt på Stryktipset gav i går 10 miljoner kronor.

En okänd svensk från Svenljunga kommun lyckades kamma hem storvinsten.

Trots stor dramatik i sista matchen.

Sista matchen i andra omgången spelades i går mellan Portugal och Österrike. Båda lagen behövde alla poäng de kunde få, och avslutningen blev minst sagt dramatiskt. Speciellt för en okänd svensk.

Dramatisk avslutning

Inför sista EM-matchen i går kväll satt en svensk med 12 rätt på Stryktipset. Förutsättningarna var enkla. Vinst för Portugal skulle ge 1,8 miljoner kronor för 13 rätt, vinst för Österrike 1,2 miljoner och ett kryss, tio miljoner.

– Vilket drama det var. Det var verkligen spännande, när Ronaldo klev fram för straffen. Hade han gjort mål hade det blivit 1,8 miljoner istället, säger Pierre Johansson, vinnarambassadör, Svenska Spel

Okänd vinnare

Inte bara straffmissen gav dramatik på slutet. Ronaldo gjorde även ett offiside mål och hade en träff i stolpen. Men efter 90 minuter plus tillägg kunde åtminstone en svensk

man från Svenljunga kommun andas ut, 13 rätt och tio miljoner rikare.

– Han som lämnat in spelet är bortrest och kommer hem imorgon. Jag kan säga så mycket att det är en han. Jag jagar den personen, men vi vet inte om det är en eller flera vinnare, säger Pierre Johansson.

Kan bli fler storvinster

Hur vinnarens rad såg ut är ännu inte känt. Men det händer ett par gånger om året att någon lyckas vara ensam om att pricka in 13 rätt.

– I fjol hade vi två vinnare runt tio miljoner på Stryktipset, så det ligger där någonstans. Men då ska du vara ensam på raden, så det är jäkligt tufft, säger Pierre Johansson.

Men det kan bli fler storvinster under mästerskapet.

– Det kan mycket väl bli en till storvinst. När det är en mix mellan svenska matcher och EM-matcher måste man kunna väldigt mycket eller ha jättetur, den kombinationen gör det extra lurigt, säger Pierre Johansson.