Michel Platini

Nya storfavoriten – att ta över Fifa

Av: 

Minimedia

Viktor Blomberg

SPEL

Fransmannen favorit hos spelbolaget: ”Naturligt”

Michel Platini
Michel Platini

För en vecka sedan meddelande Uefas ordförande Michel Platini att han vill ta över Fifa.

Nu är han ny storfavorit att vinna presidentvalet i början av nästa år.

– Känns som ett naturligt steg, säger Henrik Holm på spelbolaget Unibet, vars odds på Platini sjunkit till 1,50.

Efter sommarens stora Fifa-skandal avgick ordföranden Sepp Blatter. I februari nästa år är det dags att välja ny president för organisationen.

Tidigare har jordaniern prins Ali bin al-Hussein, som ställde upp i valet mot Blatter, varit favorit. Spelbolaget Unibet hade hans odds nere i 1,60 i början av juni.

Platini storfavorit

Men förra veckan meddelade fransmannen och Uefa-ordföranden Michel Platini att han vill ta över, och nu är det han som är ny storfavorit.

– Platini har varit president i Uefa sen 2007 och det känns som ett naturligt steg att han tar över efter Blatter som Fifa-president (1,50 i odds). Till skillnad från många av hans konkurrenter är Platini ett välkänt namn i fotbollsvärlden med en mycket fin karriär som spelare i bagaget. Det talar till fransmannens fördel, säger Henrik Holm på spelbolaget Unibet.

”Figo och Zico högt på listan”

Som främste utmanare ser de just prins Ali bin Al-Hussein, men oddset på honom har stigit till 4,00 gånger pengarna.

– Jordaniern bör inte ha större chanser den här gången än i valet för ett par månader sen. Luis Figo och Zico är två välkända namn som ligger högt upp på oddslistan. Det som talar emot dessa båda herrar är att de har ganska liten erfarenhet av arbete inom Uefa och Fifa, jämfört med många av konkurrenterna. Det mesta talar för att Platini blir nästa Fifa-president, säger Holm.

Jätteodds på svenskarna

Ett par svenska namn har smugit in på oddslistan, men de får betraktas som rejäla långskott att ta över Fifa.

– Lennart Johansson borde ha blivit Fifa-president när Blatter blev vald, men schweizaren vann efter misstänkt röstfusk och mutning. Lennart hade varit som klippt och skuren för jobbet då, men nu är han till åren kommen, tyvärr. Sven-Göran Eriksson skulle nog inte göra bort sig men jag tror inte att han har något intresse av att ta sig an rollen, säger Henrik Holm.

Se oddsen nedan.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel

/

Michel Platini

ÄMNEN I ARTIKELN

Michel Platini

Fifa