Dystra tipset: Rangers floppar i Stanley Cup

SPEL

Spelbolagets expert sågar stjärnlagets chanser

Foto: Henrik Lundqvist släpper in en puck mot Washington – och nu visar oddsen att Rangers åker ut slutspelet.

Storfavoriter till Stanley Cupsegern före slutspelet.

Nu åker Henrik Lundqvists New York Rangers ut redan i kvartsfinalen mot Washington, visar oddsen.

– Hittills har det varit stople ut för Rangers, säger Erik Wännström hos spelbolaget Nordicbet.

De var i final förra säsongen, tog flest poäng av alla lag i NHL:s grundserie år – och fick tillbaka svenske stjärnmålvakten Henrik Lundqvist från skada strax före slutspelet. Laget var med rätta oddsfavorit till att lyfta Stanley Cup-bucklan i vår.

New York Rangers tog sig förvisso förbi Pittsburgh i åttondelen – men mot Nicklas Bäckströms Washington tar det stopp, enligt oddsen. En stor missräkning för stjärnlaget som ligger under med 2–1.

– Samtliga tre matcher har varit målsnåla affärer med uddamålsvinster. Rangers måste nu vinna minst en av bortamatcherna mot Capitals för att ta sig vidare till semifinal. Washington är favoriter att vinna matchserien med 4–2 till oddset 3,50, säger Erik Wännström.

”Man har ett riktigt bra lag...”

I stället har favoritskapet glidit över till Chicago, som vann Stanley Cup så sent som 2013.

Laget har Minnesota på gaffeln via 3–0 i sin kvartsfinalsserie.

– Man har ett riktigt bra lag med spelare som Kane, Hossa, Sharp och Toews och har gång efter annan visat sin höga kapacitet under slutspelet. Chicago är favoriter att lyfta Stanleys buckla.

Tampa och Anaheim utmanar

Strax bakom Chicago i oddslistan återfinns Anaheim och Tampa Bay.

Förvisso reducerade Calgary kvartsfinalen mot ankorna från Anaheim till 2-1 igår, men:
– Hittills har serien endast bjudit på hemmasegrar vilket självklart gynnar Anaheim som sitter med hemmaplansfördel. Match fyra blir livsviktig för Flames för att inte ge Anaheim matchboll på hemmaplan i mötet efter. Klarar man det så har man en chans, men mest troligt är att Anaheim vinner två raka matcher och tar hem matchserien med 4-1.
Tampa Bay kan dryga ut ledningen mot Montreal till 3–0.

– Tampa Bay har något överraskande vunnit båda bortamatcherna mot Montreal. Nu har man allt i egna händer då två hemmamatcher i Amalie Arena väntar. I och med detta så är man favoriter att vinna matchserien med 4-0.
Se oddsen nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel