”Finland uselt senast – Ryssland spelas”

SPEL

Sportbladets experter ger dig bästa speltipsen

Foto: AFP

Här är Dagens Bästa Spel, torsdag 10 februari 2011.

✓ STEVEN-LEE HOLMDAHL:

✓ DAGENS SÄKRA:

Finland såg stundtals rent uselt ut under Channel One Cup och till följd av det har man valt att stuva om rejält. Endast sex av spelarna i dagens trupp var med senast (målvaktsuppsättningen är t.ex. helt ny). Jag är inte säker på att det kommer bli så mycket bättre. Ryssland spelas till 1,65.

✓ DAGENS DRAG:

Montreal har ett klart bra lag. Spelar med fin fart, men saknar lite udd i offensiv zon. I natt kan det dock bli tal om ”islossning”. Islanders har stora problem. Framförallt på målvaktssidan. Det lär återigen bli så att femtekeepern Mikko Koskinen ställs mellan stolparna. Etta, hcp 0–1, liras till 1,95.

✓ DAGENS AVSLAG:

Pittsburgh har gjort det helt okej, utan sina stjärnor. Fram tills nu. Man har två svaga insatser i ryggen och väntas återigen få spela utan Malkin, Crosby, Kunitz. Alltså – lagets tre bästa målskyttar. LA Kings kan mycket väl störa.

✓ CHALLE BERGLUND:

✓ DAGENS SÄKRA:

Den som var osäker på om 3 Cumberland var lite rostig efter kortare tävlingsuppehåll inför förra starten fick veta säkert att så var inte fallet. Cumberland pulveriserade motståndet. Normalt blir de lite bättre när de får ett lopp i kroppen, det skulle innebära att han är än mer överlägsen i V65-5.

✓ DAGENS DRAG:

Kombinationen Lähdekorpi/Takter hade framgångar ihop i tisdags på Jägersro, jag tror att de kan fortsätta i dag. 12 Pippin har sämsta läget i V65-4 men det är lång distans, 2 640 meter, och det är en fördel att det är jämnt spelat i loppet, ingen storfavorit som får styra och ställa i ledningen.

✓ DAGENS AVSLAG:

Tyvärr har inte Ryssland fått med sitt starkaste lag till LG Hockey Games, ett flertal namnstarka spelare saknas. Nu har ryssarna väldigt många andra bra spelare att välja mellan men favoritoddset på Ryssland mot Finland är för lågt.

✓ MICHAEL CARLSSON:

✓ DAGENS SÄKRA:

5 Art On Line (V65-2) är hittills obesegrad och lär även vara det efter den här starten. Det fyraårige löftet har imponerat och senast vann han enkelt med krafter kvar. Är snabb ut och släpps till ledningen om kusken själv vill. Tar enkelt femte raka segern.

✓ DAGENS DRAG:

10 Lord Photo (V65-4) gjorde en svettig upphämtning efter galopp senast. Går han felfritt och gör om den kanoninsatsen blåser han runt det här gänget. Bakspår är en fördel för felfri avgång och den långa distansen passar den starke hästen perfekt.

✓ DAGENS AVSLAG:

1 Shakira Tuna (V65-4) ser ut att bli favorit på form och läge. Men jag tror att hon möter ett par hästar som är för bra. Dessutom har stoet aldrig startat över lång distans. Segrarna har varit billiga och hon får bekänna färg här.