Onsdag 26/12

✓ ULRIK SANDEBÄCK

SPEL

DAGENS SÄKRA

Sandviken har förvisso en junior i mål – men mot ett klent Falu BS ska det ­inte spela någon roll. Patrik Nilsson/Magnus Muhrén och kompani lär ösa på här och vinna klart. 1,30 är ett överodds hos Expekt. Även hcp-spelet -2 mål på Saik till 1,60 hos Svenska Spel är bra!

DAGENS DRAG

Vilken härlig speldag! Bästa spelet hos Svenska Spel är tveklöst WBA hemma mot Bristol City. 1,75 för ettan är bra betalt. Sedan finns det bra spelvärde i lag som Tottenham (1,50) hemma mot svaga Fulham, och Everton mot Bolton (1,60). Trippeln ger 4,20 hos Svenska Spel.

DAGENS AVSLAG

Småkronorna är normalt sett starkare än Slovakien. Men att spela ned Sverige till 1,25-favorit är på tok för svagt. De flesta svenska spelarna lirar i hockeyallsvenskan och är inga ”superstars”. Avstå, avstå!

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

5 Super Light (V75-3) är en tuff spik i en ­mycket svår omgång i dag. Solvallas V75-finaler kräver en massa mod, det går inte att fegspela. Jag är inne på att Jörgens Westholm kör sin stjärna till ledningen, ingen ser nämligen ut att vilja svara, och sen får spurt­kanonen Acclaim jaga förgäves.

DAGENS DRAG

10 Florence ­Broline (V75-5) väljer jag att chansspika. Hennes debut i ny ­regi näst senast var strålande. Hon satt långt bak i ett stort fält och mer eller mindre exploderade förbi på sista långsidan för att vinna överlägset. Senast var hon sämre men då var hon för hetsig. Sveper allt nu?

DAGENS AVSLAG

3 Baron Rols (V75-1), 5 King Goran (V75-2), 2 Uptown Boko (V75-4) och 5 Jodas Julia (V75-5) är samtliga överspelade av Harry Boy och de tidiga spelarna. Det är bara att tacka och ta emot. Fler såna!

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

5 Jodas Julia i V75-5 måste vara dagens ­bästa spik. Hon har visat att hon går från alla positioner men nu när hon har bra spår är det läge att utnyttja ­hennes startsnabbhet. Hon galopperar då och då men Goop har kört henne tidigare och vet hur hon fungerar så i dag blir det felfritt.

DAGENS DRAG

Oavsett om 1 First on Line Sec kan eller inte kan behålla ledningen i V75-7, DD-2 är han ett hett segerbud för mig. Jag är inte säker på att Goop vill offra för mycket i början och med tanke på att det är ett jämnt lopp kommer det vara körning i loppet och då får han chansen ändå till slut.

DAGENS AVSLAG

1 Di Caprio Tuna i V75-6, DD-1 är startsnabb och kan ta ledningen, men ­Örjan kanske väljer ett ­försiktigare upplägg med tanke på den senast insatsen och att hästen gått upp i klass. Jag tar inte med honom på min kupong i dag.