Vilken Gentleman

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-07-09

Hultman i sjunde himlen efter Sprinter- mästaren

Han har svikit i storlopp tidigare - med galopp.

Men i Sprintermästaren i går höll sig Gentleman till rätt gångart.

Och var överlägsen.

GYLLENE TIDER I HALMSTAD Örjan Kihlström, Gentleman, Stefan Hultman och skötaren Niclas Pettersson vann i går kväll Sprintermästaren. Förstapriset var en miljon kronor.

Till tränaren Stefan Hultmans stora lycka.

- Nån däruppe måste gilla mig. Att vinna det här loppet en gång är kanon. men två gånger i sträck är helt osannolikt. Men då har jag också världens bästa kusk i sulkyn, sade Stefan Hultman.

Gentleman som galopperat i Breeders Crown, Kriteriet och Kungapokalen fick nu sin revansch. Och det var två verkliga gentlemän vann årets upplaga av Sprintermästaren på Halmstad igår. Gentleman, körd av Örjan Kihlström och tränad av Stefan Hultman, förvånade med att försvara ledningen från sitt innerspår och därmed hålla ut värsta hotet Luxury Ås.

Genidrag av Kihlström

Ett genidrag av taktikern Örjan Kihlström som fick förmånen att välja startspår när lottningen ägde rum. Gentleman, uppfödd av hedersmannen Kurre Norling, ledde varje meter av loppet och vann på finfina 1.11,8 över 1 609 meter, vilket är den snabbaste tiden i loppets historia.

En miljon kronor blev det till ägarna och det var andra raka sprintermästartriumfen för tränaren Stefan Hultman.

- Det var på tiden. Men hästen var fantastisk och visade också att han är hyggligt startsnabb. Väl i spets kändes det mycket bra och när upploppet nalkades förstod jag att vi skulle ha goda segerchanser. Han har en löpskalle av guds nåde och släpper sällan eller aldrig någon förbi sig i en slutstrid, sade Örjan.

Grät glädjetårar

Om Stefan Hultman grät glädjetårar efter fjolårets seger så var scenariot detsamma igår. Han gav Kihlström en rejäl björnkram och såg ut att vilja ta hela världen i famn.

Med segertårar rinnande nedför kinden.

I stosprintern var det Minnesota och Åke Svanstedt som tog hem segerchecken på 300 000 kronor.

Gert Lengstrand