Hemlös, missbrukare och kriminell i 25 år – vann 7,3 miljoner

Här är den osannolika historien om ”Jini” Burke – som gick från botten till att bli ekonomiskt oberoende

Hon var alkoholist, heroinmissbrukare och hemlös under 25 år.

På väg till ett AA-möte vände allt för Virginia Burke.

Hon stannade vid en bensinmack och köpte en skraplott och vann 7,3 miljoner kronor.

– Nu behöver jag bara fokusera på mitt jobb och se till att fortsätta att hålla mig nykter, säger hon.

”Jini” Burke.
”Jini” Burke.

Virginia Burke, heller ”Jini” som hon kallas, har varit med om det mesta i livet.

Under 25 års tid missbrukade hon både alkohol och heroin. Hon åkte in och ut från fängelset coh många av hennes vänner dog i aids. Hon var hemlös och tvingades gräva i soporna för att få mat för dagen.

Nykter i 19 år

Men de senaste 19 åren har det gått bättre. Hon har hållit sig nykter och jobbar numera som rådgivare mot olika former av missbruk. Hon har även tagit en magisterexamen inom kriminologi.

För två veckor sedan blev hon även ekonomiskt oberoende.

Kostade tio dollar

”Jini” var på väg till ett AA-möte då hon stannade till på bensinmacken i Wareham, Massachusetts, för att köpa sina skraplotter – som hon alltid brukade göra på fredagskvällen. Hon brukade köpa fem skraplotter för två dollar styck, men nu var de slut så hon bestämde sig för att köpa en skraplott för tio dollar i stället. Hon vann 1 miljon dollar, 7 385 000 kronor.

Hon satte sig i bilen, en Nissan från 2004, och åkte vidare mot AA-mötet.

Köper biljetter till Fenway Park

– Jag trodde inte på det och la tillbaka lotten på passagerarsätet. Till slut så körde jag intill vägkanten och stannade bilen och sa till mig själv: ”Oh, my God”, säger Virginia Burke, som är 50 plus enligt henne själv, till Boston Herald.

Trots att hon blivit mångmiljonär tänker hon inte förändra sitt liv.

– Jag behöver ingenting stiligt. Jag går till jobbet, jag går på möten och jag går överallt där det finns en basebollplan. Men jag tänker i alla fall köpa biljetter på första bänkraden till Boston Red Sox hemmamatcher.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.