Lottovinsten kan ha räddat dotterns liv

SPEL

”Nu kan jag ge henne vård”

Sebastian Mucu hade panik.

Hans dotter är allvarligt hjärnskadad efter en olycka och bankerna sa nej till att låna ut de pengar han behövde för hennes vård. Lottovinsten på 400 000 kronor förändrade allt.

– Nu har jag råd att hjälpa henne och ge henne den vård hon behöver, säger han.

Foto: Sebastian Mucu

27-årige Sebastian Mucu och hans familj drabbades av en tragedi när hans yngsta dotter drabbades av en allvarlig hjärnskada efter ett fall.

– Min dotter föll och krossade skallen och någonting hände med hennes hjärna. Jag vet inte vad, men läkaren säger att det är allvarligt, berättar han för radiostationen Love FM.

Kunde inte betala

Och ännu värre blev det när han insåg att han inte kunde hjälpa henne. Specialistsjukvård i centralamerikanska Belize är inte gratis och Sebastian hade inga pengar att hjälpa henne med. Bankerna var heller inte medgörliga och vägrade låna ut pengar till vård, eftersom räkfiskaren Sebastian inte ansågs ha några rimliga möjligheter att någonsin betala tillbaka dem

Men i helgen hände något livsförändrande för Sebastian Mucu och hans familj. Han fick fem rätt på lotto och tog hem storvinsten på 107 500 Belize dollar, vilket motsvarar strax under 400 000 svenska kronor. Inga livsförändrande pengar i Sverige, men för Sebastian är det pengar som bokstavligt talat kan rädda hans dotters liv.

"Ta hand om mina systrar"

– Jag behövde verkligen pengarna för att hjälpa min dotter. Nu kan jag ta henne till en specialist och ut ur landet om jag måste. Min dotter är min första prioritet, säger Sebastian till tv-kanalen 7Newsbelize.

Han berättar också om sina planer för eventuella pengar som blir över.

– Blir det något kvar ska jag bygga ett hus till min familj. Jag har mina systrar att ta hand om också, sen min pappa dog för fem år sedan finns bara jag kvar att ta hand om allihop.