Spel

Så (o)sannolik är en Malmö-repris i kväll

Av: 

Minimedia

Viktor Blomberg

SPEL

Chansen till avancemang i kvalet: 10–15 procent

Förra året fick Markus Rosenberg och Magnus Eriksson jubla, men att det blir en repris i kväll, med nytt himmelsblått jubel, bedöms som osannolikt.
Förra året fick Markus Rosenberg och Magnus Eriksson jubla, men att det blir en repris i kväll, med nytt himmelsblått jubel, bedöms som osannolikt.

Förra året vann Malmö hemma mot Salzburg med 3–0 – och gick vidare till Champions League.

I kväll behövs en repris för att drömmen ska leva vidare. Men hur sannolikt är det?

– 2,86 procent, säger Erik Wännström på Nordicbet.

Malmö FF:s dubbelmöte med Red Bull Salzburg i playoff till Champions League i fjol är en modern svensk fotbollsklassiker. Man vände underläge 1–2 efter första matchen till seger och avancemang till gruppspelet efter 3–0 hemma.

I år är förutsättningarna inför returen snarlika. Efter 0–2 borta har Malmö inget bortamål att gå på, men behöver vinna med 3–0 (eller mer) för att kvalificera sig till årets playoff-runda.

”Extremt svårt”

– De har en extremt svår uppgift framför sig, inget snack om saken, säger Erik Wännström på spelbolaget Nordicbet.

De har tagit fram siffror som visar hur (o)sannolikt det är med en repris från fjolårets möte i Malmö. En 3–0-vinst för hemmalaget ger 35 gånger insatsen och bedöms ha en sannolikhet på 2,86 procent. Att Markus Rosenberg dessutom skulle göra sista målet, som senast, motsvarar ett odds på 400 och 0,25 procent i sannolikhet.

Behöver hålla nollan

Att Malmö går vidare oavsett resultat i matchen ger dock 6,50, motsvarande ungefär 14,5 procent.

– Jag tror att vi kommer att få se ett MFF som öser på offensivt från start. Svårigheten ligger dock i att hålla nollan intakt, vilket kommer att krävas om MFF ska ha en rimlig chans till avancemang, kommenterar Erik Wännström.

Även spelbolaget Unibet ger Malmö små chanser att gå vidare. Deras odds på avancemang är 10,00 och chansen uppskattas till 9,5 procent.

”Goda möjligheter”

Men spelexperten Henrik Holm vill inte stänga Champions League-dörren helt.

– Med publiken i ryggen och vetskapen om att laget slog Salzburg med 3–0 hemma förra säsongen, så kan det gå. Salzburgs stora stjärna Soriano var inte med i första mötet och saknas även i kväll, det är ett positivt besked. Kan Malmö få ordning på defensiven så kommer målen trilla in framåt, MFF blir inte mållöst i returen. Det känns ändå som att möjligheterna för en vändning är goda, även om oddsen talar emot, säger Holm.

Se oddsen nedan.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel

/

Spel

ÄMNEN I ARTIKELN

Spel

Malmö FF