”Se upp med Ligacupen”

SPEL

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

OS är i full gång och i?dag finns det bra spelvärde i Jason Lezak i en ”head” mot svenskhoppet Stefan Nystrand på 100 fritt. Lezak var grym att se i lagkappsfinalen och spurtade hem guldet efter 46,06! Nystrand ser inte alls lika pigg ut – simmade på 47,25. Tvåan spelas till 1,50.

DAGENS DRAG

Förre världsrekordhållaren Alain Bernard såg ut att simma hem guldet i lagkappen – men stumnade sista biten. Kan få det svårt att ladda om. Eamon Sullivan öppnade första sträckan på nya världsrekordet 47,24 – jag tror han kommer före en mentalt slutkörd Bernard till 1,75 i odds.

DAGENS AVSLAG

Ligacupen prioriteras allt lägre i England. Därmed blir det allt oftare överraskningar – så se upp för bräckliga favoriter på borta­plan. Jag tänker främst på Cardiff och Barnsley som främst har tankarna på helgens matcher.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Kullettan så här långt bland fyraåringarna, 6 Dust All Over gör en långresa till Skellefteå och vänder hem därifrån med ytterligare 70?000 kronor på kontot. Han möter förvisso flera bra årgångs­kamrater men ingen som i mina ögon kan konkurrera med honom, än. I V65-4 är han ensam på banan.

DAGENS DRAG

Hinner 5 Crown Kemp förbi 4 Regent Royal i starten, jag är inte säker på det. Crown Kemp är lite knepig i psyket och har inte han vaknat på rätt sida blir han hängande utanför Regent Royal och då tror jag inte att Regent Royal kan förlora. Ett bra drag i V65-1 på Skellefteå.

DAGENS AVSLAG

I V65-6, DD-2 är 2 Victoria Fame den som har läget bland de streckade, men jag tvivlar ändå på att hon vinner. Värsta hoten har bakspår och det det talar visserligen för henne men ingen seger i år i liknande sällskap gör att jag tvivlar.

✓ OVE A LINDQVIST

DAGENS SÄKRA

Redan i lopp 1 hittar vi dagens säkra vinnare. Jag kvalade in 2 Eldsy på en bra tid. Hästen gör nu sin första start och ska kunna gå någon sekund snabbare direkt. Kan hon springa en 33-tid får de andra svårt att ta ner henne. Planen är att hålla ledningen från start till mål.

DAGENS DRAG

Crown Kemp (V65-1) kommer mest troligt före mig och Regent Royal från start. Då finns det ingen som svarar ut den. Sitter de i ledningen blir det seger. Det enda som kan fälla honom är att jag kan hålla ut honom. Jag tror att han kommer förbi och därhar en en god segerchans.

DAGENS AVSLAG

Då ska jag vara tuff. Det sätter jag på Dust All Over (V65-4), den största favoriten. De kör försiktigt inför derbykvalet om 14 dagar. Den som får ledning kan maska bort en del. Då blir det svårt att ta något bakifrån till slut.