”Hockeyfeber på Gotland – tar fjärde raka segern”

Publicerad:
Uppdaterad:

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

IFK Kristianstad har haft ett tufft öppningsschema, men ståtar ändå med fyra raka segrar i handbolls­allsvenskan. Har ett härligt hemmastöd i Idrottshallen. Önnered är numret för litet. Odds: 1,20. Det är hockeyfeber på ­Gotland – i kväll tar Visby-Roma ­fjärde raka segern till 1,70.

DAGENS DRAG

Arlanda Wings tvingades undvara tre av sina bästa spelare när laget i veckan åkte till Gotland. Trots det gjorde Wings en bra match. Nu återkommer Sami Pitkänen, Lars Hawerfors och Niklas Wågström. Jätteplus! Bör ha vettig chans hemma mot Botkyrka. Spelas till 2,00.

DAGENS AVSLAG

Jag blev besviken på ­Kristianstads IK i veckan. Laget lyckades förvisso lite turligt till slut besegra Karlskrona – men först ­efter förlängning. Illa. Möter nu Pantern borta och har enligt mig blivit felaktig favorit.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

3 Main Target (V4-3) vann lätt från ledningen senast. Det blir samma visa på ­lunchen i dag.

Mora kom snett in i matchen mot Leksand och fick jaga i underläge. Om man tar med sig tempot och intensiteten från daladerbyt ska inte Oskarshamn kunna hota. 1,50 finns på ettan.

DAGENS DRAG

5 Lundås Emelie (V65-6, DD-2) har fin form och 20 meters försprång gentemot 6 Mörtverdt Jerkeld. Det tror jag räcker för att Lundås Emelie ska vara först i mål. Att det är långt upplopp är en fördel för det superspeediga stoet.

DAGENS AVSLAG

Hockeyallsvenskan har startat på bästa sätt för Leksand: sex raka segrar. Någon gång tappar laget poäng och det kan bli en reaktion efter daladerbyt mot Mora. 1,25 borta mot Sundsvall (slog Malmö senast) är för lågt.

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

8 Klöver Kung vann spetsstriden och lekte ­sedan hem V65-loppet på ­Umåker i senaste starten. Bricka åtta bakom bilen är ett häxläge, men jag tror att Ulf Ohlsson spelar ut sin kung direkt och blåser till ledning. Det blir seger och kanske nytt prydligt rekord igen i V65-1.

DAGENS DRAG

5 Lundås Emelie föll som storfavorit i Sto-SM i senaste starten. Jag tror på snabb revansch i V65-6. Östersunds långa upplopp bör passa speediga Lundås Emelie som hand i handske. Det blir svårt för favoriten 6 Mörtvedt Jerkeld att plocka in ett tillägg på Lundås Emelie.

DAGENS AVSLAG

Kallblodet 1 Skrållan Karma har ofta varit spelad till under tio gånger pengarna i sina 19 starter. Från innerspåret drar hon säkert på sig många streck i V65-2, men en häst som galopperat i 17 av 19 starter chansas bort.

Publicerad: