Coacherna som riskerar sparken

SPEL

Spelbolag listar de som hänger löst och de som sitter säkert på bänken i Premier League

Foto: hänger löst Knappt har Premier League börjat innan spekulationerna redan är i full gång om vilken tränare som får lämna sitt jobb först. Med på topplistan finns bland andra Paul Ince, Blackburn och Mark Hughes, Manchester City.

Att tränaryrket är utsatt vet nog de flesta vid det här laget.

Och mest utsatt lär det vara i Premier League.

Spelbolaget Expekt har tagit fram oddsen på vilka tränare som hänger löst och vilka som säkert kan luta sig tillbaka på avbytarbänken.

Premier League har knappt hunnit börja.

Ändå är spekulationerna i full gång hos spelbolaget Expekt – vilken tränare kommer att sparkas först i Premier League?

Och det är inte några av nykomlingarnas tränare som är favorit att få lämna sitt lag och sin tränarbänk först.

”Krävande fans”

Det är fem namn som sticker ut från mängden och favorit att lämna jobbet först är West Ham och Fredrik Ljungbergs tidigare tränare Alan Curbishley.

– West Ham har krävande fans och en ledning som inte verkar så lätt att jobba under, säger Expekts Dan Vikman och fortsätter:

– Spelartruppen känns ganska skakig och det kan snabbt bli stora problem. 0–3 mot Manchester City var ingen vidare signal och nu kräver fansen framgångar mot Blackburn och West Bromwich.

”Ljusblått kaos”

Efter Curbishley kommer namn som bland andra Mark Hughes, Manchester City, David Moyes, Everton och Paul Ince, Blackburn.

– Mark Hughes kunde pusta ut efter segern mot West Ham men Citys manager har hamnat i ett litet ljusblått kaos där ingen vet riktigt vilken riktning klubben kommer att ta än.

– David Moyes verkar få satsa på ett lag utan stora investeringar i Everton och Paul Ince är ett oprövat kort som manager i Blackburn, säger Vikman.

”Stannat för länge”

En som kan få det jobbigt enligt spelbolaget är Liverpools Rafa Benitez, trots drömstarten på säsongen.

– Han får se sig om hela hösten. Det gäller att Liverpool fortsätter hänga med i guldstriden och det känns som att han stannat en säsong för länge hos de röda, säger Dan Vikman.

Men de finns även en del tränare, som enligt spelbolagets odds, inte riskerar att få lämna sina jobb. Föga oväntat är det Arsene Wenger och Sir Alex Ferguson som har det högsta oddsen.

– Det ska till ett rejält haveri för att de ska sparkas, men det finns ju inte på världskartan, avslutar Vikman.