Siffrorna: Är bäst i PL på bortaplan

avMichal Wolski, Minimedia

Spelbolaget om statistiken: ”Bra att rygga”

Foto: Foto: AP TT Nyhetsbyrån
Leicester leder inte bara ligan, man är även bäst i bortatabellen.

Bortasegern mot Manchester City befäste Leicesters serieledning i Premier League.

Nu visar statistiken att skrällgänget är bäst på bortaplan – i hela ligan.

– Leicester som bara förlorat en match på bortaplan i år är ett pålitligt lag att rygga på bortaplan, säger Mattias Wennerkvist hos spelbolaget Betsson.

Leicesters övertygande 3–1 borta mot Manchester City gav inte bara ledning i Premier League med fem poäng, man befäste även ledningen i bortatabellen, där laget har åtta vinster 13 matcher.

Totalt har man spelat in 28 poäng på bortaplan.

– Det är ytterst viktigt för Leicester att denna bortaform håller sig om man vill kunna skrälla ordentligt och lyfta bucklan vid slutet av säsongen då man har kvar främsta titelutmanaren Arsenal på bortaplan i nästa runda, säger Mattias Wennerkvist.

Tar mer poäng borta

Just Arsenal skuggar ”The Foxes” i bortatabellen, med 24 poäng. Laget har dock tre förluster jämfört med Leicester, som bara har förlorat blott en match på bortaplan.

Enda lagen som matchar det är Everton och Tottenham.

– Samtliga av dessa tre lag är bra att rygga på bortaplan men det är ändå Leicester som sticker ut mest då man är det enda laget som tagit mer poäng på bortaplan är hemmaplan.

”Leicester har bevisat motsatsen”

Lördagens seger mot City medförde även att Leicester nu för första gången är oddsfavorit till att vinna Premier Legaue. Dessförinnan har City och Arsenal burit favoritskapet.

Faktum är att Leicester så sent som förra veckan stod i 9,00 gånger pengarna som mästare hos spelbolagen

– Våra oddssättare har väl egentligen trott att luften till slut skulle gå ur Leicester och luftslottet skulle falla ihop, men spelarna och tränarstaben i Leicester har bevisat motsatsen och är för första gången under säsongen favoriter att vinna Premier League tillsammans med Arsenal.